Det er rådmann Ørnulf Lillestøl i Selje kommune som tar initiativ til debatten om skolestrukturen.

– Slik den økonomiske situasjonen vår er så må vi våge å ta opp alle spørsmål som gjelder økonomi og kvalitet selv om noen av de kan være vanskelige, sier han.

Det er rådmann Ørnulf Lillestøl (t.h.) som tar initiativ til skoledebatten i Selje og på Stadlandet. Arkiv

Både ved Stadlandet og Selje ungdomsskule har Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) blitt kontaktet om den kommende prosessen, der rådmannen ønsker en bred diskusjon om skolestrukturen i kommunen. Han er usikker på om det skal tilrådes endringer i skolestrukturen.

– Litt av poenget er å gjennomføre en bred diskusjon før vi konkluderer, understreker han.

På spørsmål om skolestrukturen i det hele tatt bør endres ønsker rådmannen å vente med å kommentere dette fram til man har hatt diskusjoner med FAU, lærere, elever, fagforeninger og ledelsene ved de to skolene.

I mars kommer Selje kommune til å invitere til et åpent møte der alle kan delta.

– Tema for dette møtet blir sammenslåing av ungdomsskolene, understreker rådmannen.

Deretter vil administrasjonen behandle innspillene som har kommet i skoledebatten, og til slutt legge fram et forslag til politikerne, som skal behandle saken i juni. Løpet er lagt opp på denne måten slik at man slipper å ta skoledebatten samtidig som man behandler budsjettet for 2018, ifølge rådmannen.

Selje kommune har foreløpig ikke lagt noen plan for hvordan de skal involvere elevene ved de to ungdomsskolene i prosessen, men rådmannen forteller at kommunen skal ha møte med ungdomsrådet neste uke, der skolestrukturen blir tema.

Tidligere har Flatraket skule vært nedleggingstruet, men rådmannen sier skolen ikke er oppe til vurdering for nedlegging i denne runden våren 2017.

Av de to ungdomsskolene som nå er under vurdering for nedlegging, er Selje ungdomsskule den største.

Rådmann Ørnulf Lillestøl forteller at begge de to skolene er på omtrent samme nivå når det kommer til vedlikehold, med ulike utfordringer bygningsmessig.

Verken FAU ved Stadlandet eller Selje ungdomsskule ønsker å uttale seg om skoledebatten på nåværende tidspunkt. De to gruppene skal begge i møter med rådmannen de kommende ukene.