Den nye Flora-ordføreren melder om positive samtaler med Vågsøy og Bremanger. I januar får Flora svar på om en større kystkommune er vegen å gå.

– Vi har hatt et møte med Bremanger og Vågsøy og det var en positiv tone mellom kommunene. Vi har mye å samarbeide om og er innstilt på å fortsette samtalene. Bremanger er kanskje ikke like interesserte i sammenslåing som de er i samarbeid, mens Vågsøy også er positive til å utrede en sammenslåing, sier Flora-ordfører Ola Teigen (Ap).

Hva synes du om en kystkommune med Vågsøy, Bremanger og Flora? God idé Dårlig idé Jeg trenger mer informasjon om hva det vil innebære Usikker Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Hva synes du om en kystkommune med Vågsøy, Bremanger og Flora? God idé 43% Dårlig idé 37% Jeg trenger mer informasjon om hva det vil innebære 15% Usikker 5% Du har allerede stemt 1181 stemmer

Han forklarer at Flora kommune betaler PwC en halv million kroner for å utrede alternativet Flora-Bremanger-Vågsøy.

– Avtalen er at Bremanger skal bidra med administrative ressurser gjennom at de kommer med opplysninger om kommunen som PwC bruker i sitt utredningsarbeid, sier den ferske Flora-ordføreren.

– Ja, de har spurt om administrasjonen vår kan gi de tilgang på ulike data og det sa vi ja til. Så har vi fått beskjed om at vi kan få tilgang til denne utredningen senere mot at vi blir med og betaler for den, sier Bremanger- ordfører Audun Åge Røys (H).

Avventende

Men foreløpig bruker Bremanger minimalt med ressurser på kommunereformen, forklarer ordføreren. Kommunen har gjort det klart at de ikke ønsker å slå seg sammen med noen.

74 prosent av de 287 respondentene Sentio spurte i Bremanger i sommer svarte at Bremanger kommune bør være en egen kommune som i dag.

Rapporten, som en styringsgruppe i kommunen selv har utarbeidet, skal behandles i kommunestyret før jul, men Audun Åge Røys forventer ikke noen endring i kommunens standpunkt om at bremangarane har lite å tjene på en kommunesammenslåing.

– Nei, det virker som at alle politikerne er samstemte i den konklusjonen.

Rapport klar i januar

I Flora forklarer ordføreren at de jobber med to ulike alternativer i Sunnfjord, samtidig som at kommunen også skal utrede alternativet hvor Flora kommune består som i dag.

Rapporten fra PwC håper Ola Teigen å ha på bordet i løpet av januar måned, og han forventer å gjennomføre nye samtaler med Vågsøy og Bremanger innen kort tid.

Formannskapet i Vågsøy vedtok sist uke at ordfører Kristin Maurstad (Ap), Morten Hagen (H) og Edvard Iversen (V) fortsetter i den lokale styringsgruppen i arbeidet med kommunereformen og i forhandlingsutvalget. Ellen M. Vederhus og Ingunn Frøyen sitter i styringsgruppa som representanter for de tillitsvalgte.