Vågsøy-rådmannen liker ikke at det sås tvil om at ny Vågsøy ungdomsskole er den beste løsningen.

– Det har over tid vært inne 26 konsulenter som alle har konkludert med at rehabilitering er faglig og økonomisk uforsvarlig, sier Knut Ove Leite, som er klar på at politikerne har forholdt seg til de tilrådningene man har fått fra kompetansemiljøene som er brukt.

I fredagens utgave av Fjordenes Tidende reagerer Frank Husevåg, som i årrekke har bodd i nabolaget til skolen og som nå er prosjektleder for bygg i Bremanger kommune, på at skolen blir revet.

Han ser det som en selvfølge at det vil være billigere å rehabilitere skolen.

Leite viser til at ART arkitekter og ingeniører først konkluderte med at et nybygg vil være billigst og at flere kompetansemiljø senere har konkludert med at nybygg er det eneste realistiske alternativet.

Rådmannen understreker også at man har vedtatt nybygg etter en utlyst konkurranse og at man ikke har tilstrekkelig med tomt på Tennebø. Han reagerer ellers kraftig på at Husevåg bruker uttrykket «galskap» i sakens anledning.

– Vedtaket er gjort på et solid grunnlag, basert seg på bruk av kompetanse på alle fag. Det å komme med bombastiske uttalelser basert på synsing, rokker ikke ved det vedtak som er gjort, sier Leite.

– Det er et akseptert faktum at om en skal få ungdommen til å vende hjem etter videre utdanning, må de ha gode minner om hjemplassen. Dagens ungdomsskole er ikke et bidrag i så måte, legger han til.

Vågsøy kommune er i nå i forhandlinger med Skanska om byggingen av en ny skole til nærmere 150 millioner kroner, og rådmannen frykter ikke at det nye kommunestyret i sitt første møte velter avtalen når den skal godkjennes.

– Nei, den tiltroen har jeg faktisk til politikerne.