Det blir stadig færre fiskebåter med hjemmehavn i Sogn og Fjordane, men de som er igjen koster mer og er større enn noensinne.

Tore og Agnar Lyng eier rederiet Torbas på Raudeberg i Vågsøy. Nå satser de 200 millioner kroner på ei ny superbåt, melder NRK.no søndag. «Torbas» ruver ved verftskaia. 70 meter lang, 15 meter bred, og med et lasterom på over 2060 kubikkmeter.

– Dette er Norges tøffeste fiskebåt, sier Agnar Lyng.

Sist uke kom skroget til det som skal bli ringnotbåten «Torbas» fra Polen til Stadyard. Her skal det som blir den største og mest moderne av fiskebåtene i fylket utrustes. Det gir 70 personer arbeid ved skipsverftet de neste månedene.

Arbeidsoppgavene står i kø for flere lokale selskaper etter at skroget til nye Torbas ankom Raudeberg, skrev Fjordenes Tidende etter at skroget ankom Stadyard 10. august.

– Det kommer nok til å bli noen overtidstimer fremover, men det er helt greit, mente Ola Vedvik, som jobber som motormekaniker på Stadyard på Raudeberg. Han er en av mange som skal tilbringe store deler av det neste halvåret om bord på den nye ringnotbåten.

Andre som vil tjene penger på at sluttføringen av Torbas-satsingen skjer lokalt er Sentronik, Isovent, Ulvesund Elektro og Måløy Radioforretning.

Felles for flere av dem er at dette er den største båten de noen gang har jobbet på.