Vågsøy vil si opp avtalen med Reisemål Stryn & Nordfjord. Samtidig spøker det for reiselivsfusjonen på Nordvestlandet.

«Vågsøy kommune sier opp avtalen med Reisemål Stryn og Nordfjord og oppretter ikke avtale med et nytt destinasjonsselskap på Sunnmøre.»

Det enstemmige vedtaket fra formannskapet sist uke begrunnes av politikerne med at Vågsøy får for lite igjen i forhold til det kommunen årlig spytter inn i selskapet. Og når reiselivsselskapet nå er i ferd med å utvides til Sunnmøre vil kommunens årlige avgift økes fra 163.711 til 247.466 kroner.

– Jeg kan ikke se at vi får så mye mer igjen, kun at vi betaler mer. Jeg er også skeptisk til hvilken posisjon vi vil få i et selskap styrt fra Ålesund, sa ordfører Morten Hagen (H).

Vågsøy kommune har allerede vært i kontakt med reiselivsselskapet FjordKysten og Sunnfjord, som blant andre Bremanger er en del av.

– Det de kan tilby ser veldig bra ut og det vil være rimeligere enn i dag, sier rådmann Knut Ove Leite, som likevel ikke er sikker på at Vågsøy kommune bør bytte ut Reisemål Stryn & Norfjord med et nytt destinasjonsselskap.

– Nei, jeg er ikke sikker på om det er riktig at vi er medlem av et destinasjonsselskap fordi vi da må ha en næring som er i stand til å utnytte det et slikt selskap driver med.

Leite viser til at mye av reiselivstilbudet i Vågsøy i dag helt eller delvis er finansiert av kommunen.

– Dette gjelder infrastruktur på Refviksanden, Halsørsanden, bobilparkeringa i Måløy og på Refviksanden, gjestehavna, tilkomst til Klovningen og parkeringsareal tilknyttet turstier. Driftsavtaler til fyrene er også gjennom kommunen.

I tillegg støtter kommunen direkte og indirekte aktiviteter som Måløy Havfiskefestival.

Les mer i papirutgaven av Fjordenes Tidende