Po­li­ti­ker­ne har lagt ned bar­ne­ha­gen og de an­sat­te lu­rer fælt på hvor de skal job­be når som­mer­fe­ri­en er over. Arbeidsgiveren har de ikke hørt noe fra.

– Vi har ikke fått noe in­for­ma­sjon i det hele tatt. In­gen fra kom­mu­nen har kon­tak­tet oss ver­ken før el­ler et­ter bar­ne­ha­gen ble lagt ned. Det er vel­dig mer­ke­lig, sier pe­da­go­gisk leder Ka­ri­na Aar­vik ved Ytre Stad bar­ne­ha­ge.

Sist man­dag be­stem­te Sel­je-po­li­ti­ker­ne at bar­ne­ha­ge­året 2013/14 blir det sis­te ved Ytre Stad bar­ne­ha­ge. Øko­no­mis­ke ut­ford­rin­ger gjør at po­li­ti­ker­ne vil sen­de un­ge­ne i Er­vik til Leik­an­ger i stedet – 12 ki­lo­me­ter unna.

– De an­sat­te går i uvis­se. Vi har fått be­skjed om at vi har jobb, men ikke fått noe løf­te om kon­kret ar­beids­sted, sier Aar­vik.

Frust­ra­sjon

Hun for­tel­ler at hele pro­ses­sen fram mot av­gjø­rel­sen sist uke har vært tung for de ansatte i bar­ne­ha­gen i Ervik.

– De ansatte er vel­dig frust­rer­te. Vi er vel­dig gla­de i ar­beids­plas­sen og ser i lik­het med for­eld­re­ne at nær­het til bar­ne­ha­gen er vik­tig.

Ka­ri­na Aar­vik sit­ter selv i grup­pen som nå plan­leg­ger et pri­vat bar­ne­ha­ge­til­bud i byg­da, og for­tel­ler at hen­nes an­sat­te står kla­re for å byt­te ut Sel­je kom­mu­ne som ar­beids­gi­ver.

– Vi øns­ker å job­be i den pri­va­te bar­ne­ha­gen og sør­ge for at vi har et godt til­bud til un­ge­ne her ute, sier Aar­vik, som har job­bet i bar­ne­ha­gen si­den 2005.

Hun har hel­ler ikke hørt om noen for­eld­re i byg­da som ikke vil be­nyt­te seg av et even­tu­elt pri­vat til­bud.

– Spørsmålet man spør seg rundt mid­dags­bor­de­ne i Er­vik nå er om vi kan fort­set­te å bo her el­ler om vi må flyt­te. Vi er en av de fa­mi­lie­ne som har små un­ger og er av­hen­gi­ge av bar­ne­ha­gen. Med le­ve­ring og hen­ting må en­kel­te her ute reg­ne opp mot 1,5 time i kjø­ring hver dag om bar­na skal flyt­tes til Leik­an­ger, sier Aar­vik.

Man­ge tok sjan­sen

De an­sat­te i bar­ne­ha­gen er kri­tis­ke til kom­mu­nens be­hand­ling av byg­de­fol­ket i Er­vik.

– Had­de man kun­ne flyt­tet hu­set og tom­ta til en an­nen kom­mu­ne så tror jeg man­ge i byg­da had­de gjort det på da­gen. Her er man­ge som har tatt en skik­ke­lig sjan­se ved å flyt­te hit og det har de gjort blant an­net for­di her er en bar­ne­ha­ge. Da er det frust­re­ren­de å se at den leg­ges ned på grunn øko­no­mi, sier Aar­vik.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende