Det er duket for en spennende valgkveld og mens politikerne i de fleste nabokommunene sitter samlet og følger resultatene, har Vågsøy-partiene hver sine valgvaker.

Vågsøy Høyre og ordfører Morten Hagen, som håper å følge opp sitt kjemperesultat fra 2011 på 29,8 prosent, er samlet i en leilighet i Måløy for å følge valgkvelden.

Arbeiderpartiet og varaordfører Kristin Maurstad, som på sin side tar sikte på å slå tilbake etter den svake oppslutningen for fire år siden sist, har valgvake hos Bjørgs Mat i Måløy sentrum.

Også Fremskrittspartiet er samlet i Måløy sentrum. De sitter på utestedet Min & Din.

Et steinkast unna sitter nykommerne Partiet De Kristne som denne kvelden er samlet i fiskerimuseet sine lokaler på lekteren.

Senterpartiet er samlet i Fjellmøybua i Måløy sentrum, mens den nye tverrpolitiske listen er samlet på Bakerie på Bryggja hvor også de følger valgkvelden på storskjerm.

Rødt, som også er tilbake i Vågsøy-politikken, følger også spent med om de får plass i kommunestyret. Listetopp Daniel Henriksson forklarer at partiet følger utviklingen hjemme hos han i Måløy.

Venstre og KrF har ikke organisert valgvake i Vågsøy denne kvelden.

I Selje er politikerne samlet på Selje Hotell, i Bremanger sitter kandidatene på Svelgen Hotell, mens eidarane sitter på Nordfjord Hotell.