– Da jeg ble kontaktet av Eid så jeg på tilbudet som veldig spennende med tanke på at jeg er glad i klubben og at dette vil være et karrieresprang for meg, sier Dan Jøran Hafsås.

24-åringen fra Stårheim er utdannet ved Norges idrettshøgskole og har sin de siste tre-fire årene vært trener for aldersbestemte lag og akademi i vestkantklubben Ready i Oslo.

– Det siste året har jeg hatt en 50 prosent stilling som juniorassistenttrener og ansvarlig for gutter 15 og gutter 12. Og nå å skulle gå fra ungdomsfotballen og inn i en senior- og klubbstilling blir veldig spennende.

Dan Jøran Hafsås forklarer at han har jobbet hardt for en fotballtrenerkarriere de siste årene. Han lar seg inspirere av Bjørn Totland, som tidlig gjorde det klart at han hadde ambisjoner om å trene større klubber enn Eid, som nå får muligheten i Førde.

– Bjørn har utviklet klubben og tatt den i riktig retning ved å ha flere tilbud for barn og unge. Det er selvsagt kjekt å se at arbeidet han har lagt ned blir lagt merke til. Samtidig er det kjekt at Eid tør å satse på en ung trener, sier 24-åringen.

Videreføring av spillestil

Hafsås har spilt både aldersbestemt og seniorfotball i Eid. Sist A-lagskamp kom i 2012 – året før Totland overtok styringen i klubben. Selv om bortimot hele Eid-stallen er fornyet siden den gang, understreker Hafsås at han har god kjennskap til Eid-troppen.

– Jeg kjenner Bjørn relativt godt og også en god del av spillerne. Jeg vil forsøke å ta med meg en del forskningsbasert kunnskap, men med tanke på spillestil skiller ikke jeg meg veldig fra det Bjørn står for. Vi er begge opptatt av at laget skal holde på ballen og ha et aggressivt press på ballfører, sier Dan Jøran Hafsås.

– Jeg har lyst å ta klubben et steg videre ved blant annet å videreutvikle Telenor Xtra. Kanskje kan vi øke både tilbudet og medlemstallet, og skape noe enda flere barn og unge vil være med på, sier Hafsås.

Opprykk er ikke et mål

I tillegg til jobben som sportskoordinator skal han også lede Eids A-lag i 4. divisjon.

– Eid har veldig mange unge spillere som jeg håper å kunne hjelpe mot en framtid på et enda høgere nivå. For laget sin del håper jeg at vi skal kunne være med å kjempe i toppen av tabellen. Det bør være realistisk med tanke på at vi vant 4. divisjon i fjor. Men noe mål og ambisjon om opprykk har vi ikke, sier Hafsås, som ser fram mot en sesong med flere oppgjør mot lokale lag som Tornado Måløy, Skavøypoll, Bremanger og Stryn.

Mye nytt: Dan Jøran Hafsås (spiller nr. 2 f.v.) leier ballhenter Vebjørn Høynes (A-lagsspiller i dag) inn til en kamp mot Årdal i 2011. Henning Haugen (t.v.) er den eneste spilleren som er igjen i Eid-stallen.

Den nye treneren forteller at det ennå ikke er avklart hvem han får med seg i trenertemaet.

– Spillerstallen vil nok bestå som den er. Det har ikke kommet signal på der blir noen endringer, sier Hafsås, som i løpet av januar flytter hjem til Eid sammen med samboeren og starter på jobben for Eid Fotball.