FOTBALL (Eid - Dale 4-1): Marius Henriksen tror ikke Eid-laget vil la seg påvirke av at flere nøkkelspillere lader opp til «seriefinalen» mot Skavøypoll med en åtte dager lang studietur til Praha.

Det er tredje klasse studiespesialisering ved Eid vidaregåande skule som skal på studietur til Praha. Blant dem finner vi Eids toppscorer Kristian Lefdal og den svært sentrale duoen Simen Lefdal og Vebjørn Høynes, som begge tegnet seg på scoringslisten for Eid i seieren over Dale fredag. I tillegg har Daniel Myklebust, Joachim Joensen og Stijn van Oorschot i reisefølget A-lagskamper i år.

Elevene drar tirsdag 20. september og er tilbake neste onsdag – to dager før Eid møter Skavøypoll på hjemmebane.

– Denne gjengen er flinke å trene så de får nok trent godt der nede, spår lagkamerat Marius Henriksen.

– Vi skal sørge for trene godt i denne perioden og lade batteriene frem mot kampen, sier Henriksen.

Bryggjaværingen har spilt både aldersbestemt fotball og seniorfotball for Skavøypoll og innrømmer at det er spesielt å kjempe side om side med moderklubben om kretsmesterskapet i 4. divisjon.

– Det er litt spesielt for min del at det nettopp er Polljen, ja. Samtidig er det spennende og kjekt at det er så tett i toppen, sier Henriksen.

Fredag hadde den løpssterke indreløperen og lagkameratene få problemer med å beseire Dale på Eid idrettspark.

– Det var en god førsteomgang og en dårligere andreomgang, men vi hadde full kontroll gjennom hele kampen.

– Vi har mange spillere som er gode med ballen og vi er flinke til å holde et høyt balltempo. Derfor skaper vi mange sjanser, sier Henriksen, som mener det også blir resepten mot gamleklubben.

– Ettersom Skavøypolls spillere er et par kilo tyngre enn oss er vi nødt å holde et høyere balltempo enn dem.

KAMPFAKTA

4. divisjon, menn

Eid - Dale 4-1 (3-0)

Mål: 1-0 (27, str.) Simen Lefdal, 2-0 (29, str.) S. Lefdal, 3-0 (40) Vebjørn Høynes, 3-1 (79) Einar Aase, 4-1 (90) Muktar Ferej Yassin

Dommer: Rune Haugland, HaugenGult kort: Vebjørn Høynes og Kristian Lefdal, begge Eid

Eid: S. Torheim Frislid, S. Grøttå, H. Haugen, J. Myklebust, K. Årskog, S. Lefdal, M. Henriksen, V. Høynes, S. Hafsås, D. Myklebust, K. Lefdal

Innbyttere: D. Haus, A. Hagen Henden, S. van Oorschot, M. Ferej Yassin, S. Glosvik, J. Vedvik