FOTBALL (Eid – Fjøra2/Sogndal3 7-1): Eid-treneren tar favorittstempelet før fredagens møte med serieleder Skavøypoll.

– Polljen har noen gode spillere, men jeg mener at Eid har enda flere, og presterer vi på vårt toppnivå skal vi være et bedre lag enn Skavøypoll, mener Eid-trener Bjørn Totland.

Eid og Skavøypoll går til toppoppgjøret på Skavøypoll stadion fredag med henholdsvis fem og seks strake seiere. Vågsøy-laget har to poengs forsprang på seriefavoritten i 4. divisjon på toppen av tabellen.

– Det er artig at der er to lag så tar mye poeng. Det gjør at vi må være på tå-hev i hver kamp, sier Totland.

Selv om han mener Eid på sitt beste er bedre enn serielederen, så er han klar på at det er deler av spillet som Skavøypoll er bedre på.

– Ettersom vi møter Polljen forventer jeg flere lange baller og dueller enn det er i en vanlig kamp.

– Det er bra for våre unge gutter at de får noen tøffe kamper. De må lære seg å beholde roen og ikke bli «satt ut» av situasjonen. Det ble vi mot Dale (seier 2-1), som var årsverste for oss, og sånn sett er det greit at vi har gjort unna en slik kamp før vi skal møte Skavøypoll.

Eid fikk en god oppladning til toppoppgjøret med en oppskriftsmessig storseier 7–1 over tabelljumbo Fjøra2/Sogndal3.

– Vi spilte en dårlig førsteomgang der vi slo vel mange lange baller. Det tok vi opp i pausen, og den andre omgangen var langt bedre. Da leverte vi flott spill og guttene spilte slik fotball som vi ønsker, sier Totland, som valgte å «spare» småskadde Kristian Lefdal og Muktar Ferej Yassin.

Han skryter samtidig av jobben som banemannskapet har gjort for å få Eid stadion i stand.

– Normalt er det på høsten at bana er suveren, men nå er den nesten som en høstbane. Vi har et team som er veldig flinke med bana, skryter Totland.

** Andreas Hellenes (f. 2000) spilte sin første A-lagskamp for Eid da han kom inn som innbytter, mens Joakim Vedvik (f. 2000) fikk sin første A-lagskamp fra start mot Fjøra2/Sogndal3.

KAMPFAKTA

4. divisjon, menn

Eid - Fjøra2/Sogndal3 7-1 (3-1)

Mål: 1-0 (4) Simen Lefdal, 2-0 (11) Vebjørn Høynes, 2-1 (17) Kjetil Moen Eide, 3-1 (29) Høynes, 4-1 (55) S. Lefdal, 5-1 (77) Joakim Vedvik, 6-1 (80) Sindre Hafsås, 7-1 (84) Hafsås

Dommer: Dan Kåre Esp, Eikefjord

Gult kort: ett til Fjøra2/Sogndal3

Eid: S. Torheim Frislid, D. Haus, J. Skorge, V. Lunde, S. Grøttå, S. Lefdal, V. Høynes, M. Henriksen, H. Haugen, J. Vedvik, A. Midthjell

Innbyttere: E. A. Røysen, H. Holmøyvik, D. Myklebust, R. Lillestøl Naustdal, S. Hafsås, A. Hellenes