– Nå er vi nok sikret en topp 5-plassering, så da er det bare å se oppover på tabellen og forsøke å ta igjen noen av lagene foran oss, sier Eid-spiller Adrian Hagen Henden.

18-åringens scoring i Dale lørdag gjorde at Eid sikret lagets fjerde strake seier. Med det befestet Eid sin posisjon blant tetkvintetten i Kretsligaen som foruten dem selv inkluderer Stryn, Sogndal2, Årdal og Florø2. De fire sistnevnte er lagene som rykket ned fra 3. divisjon i fjor. Sammen med Eid, som vant 4. divisjon i 2016, har de vist seg å holde et høyere nivå enn resten av lagene i Kretsligaen som, med unntak av Vik, alle er involvert i nedrykksstriden når fem serierunder av sesongen gjenstår.

Fornøyd med sesongen

Eid gikk til årets sesong med målsetting om å kjempe i toppen av tabellen, og selv om Stryn og Sogndal2 etter all sannsynlighet legger beslag på de to øverste posisjonene ved sesongslutt, mener Adrian Hagen Henden at eidarane har grunn til å være fornøyd med det laget har levert så langt.

– Jeg synes sesongen for vår del har vært god. Vi har gått på noen smeller, men stort sett har vi klart oss bra, mener Hagen Henden, som trekker fram 3-2-seieren over Stryn sist helg som årets høydepunkt så langt.

Armenske Arthur Melikyan spilte sin siste kamp for Eid mot Dale før han returnerer til hjemlandet. Lagkameratene takket for nå med denne signerte Eid-drakten.

Lørdag scoret Hagen Henden sitt andre mål for sesongen da venstrebacken halvtimen ut i oppgjøret som eneste Eid-spiller beveget seg inn i motstanderens boks.

– Vi spilte oss ut på høyrekanten til Espen Rosø. Han la ballen inn i boksen hvor jeg fra bakerste stolpe fikk headet den i mål etter en duell med en Dale-back, sier Hagen Henden.

– Vi leverte en god førsteomgang og produserte mange sjanser som vi burde ha scoret på. Etter pause presset Dale hardt for en utligning, men vi kjempet godt og klarte å holde dem unna, forteller matchvinneren, som mener kamputfallet var rettferdig.

– Ja, med tanke på førsteomgangen så synes jeg at det var fortjent at vi vant kampen.

** Det er ti år siden Eid sist tapte i Dale. Siden 2007 har nordfjordingene vært i Fjaler fire ganger og vunnet samtlige oppgjør.

** I likhet med Arthur Melikyan spilte Vebjørn Høynes sin foreløpig siste kamp for Eid mot Dale. Høynes melder overgang til 3. divisjonsklubben Fyllingsdalen.

** Daniel Haus og Sebastian Grøttå var suspendert mot Dale på grunn av gule kort, mens Runar Naustdal Lillestøl var uaktuell på grunn av jobb.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Dale – Eid 0–1 (0–1)

Mål: 0–1 (28) Adrian Hagen Henden

Dommer: Per Oddvar Lien, Høyang

Gult kort: Adrian Hagen Henden, Eid, samt to til Dale

Eid: E.-A. Røysen, H. Holmøyvik, H. Haugen, M. Ferej Yassin, A. Hagen Henden, E. Rosø, V. Høynes, S. Lefdal, A. Melikyan, K. Lefdal, S. Hafsås

Innbyttere: J. Vedvik, E. Wik Leite