FOTBALL (Tornado Måløy – Dale 6-1): Fridjon Mortensen (16) mener ikke det er noen krise at TMFK ikke ser ut til å klare opprykk i år.

– Det er helt greit at vi bruker litt tid på å bygge opp laget i 4. divisjon, mener Tornado Måløy-spiller Fridjon Mortensen.

16-åringen er inne i sin andre sesong på A-laget og etter at opprykkshåpet røk mot Fjøra forrige helg, blir han og lagkameratene også neste sesong blir å finne i 4. divisjon. I fredagens 6-1-seier over Dale var Mortensen en av fire guttespillere i TMFKs startoppstilling.

To kamper i uken

I en uvant venstrebackposisjon noterte han for sitt første A-lagsmål da han brøt et oppspill på midtbanen og etter å ha spilt veggspill med jevngamle Sondre Myre Silden satte ballen i nærmeste hjørne.

– Det var litt uvant å spille på venstresiden, men samtidig kjekt å prøve noe nytt. Man får da muligheten til å trekke innover i banen offensivt og det var slik målet kom, forklarer 16-åringen, som er siste års guttespiller.

– Jeg spiller én kamp i uken for guttelaget og én for A-laget. Det går helt fint, sier backen.

Slåss mot ambisjonsnivået

TMFK gikk før sesongen høyt ut og frontet at de skulle opp igjen i 3. divisjon på første forsøk. Men etter hvert som man har registrert Fjøras form og utfordringene Eid har opplevd i 3. divisjon, har det blitt lengre mellom de gangene at TMFKs spillere og trenere har tatt ordet «opprykk» i sin munn.

Nå er avstanden opp til Fjøra for stor og TMFK-trener Geir Ove Refvik tror at bortfallet av «opprykkssnakket» hadde en forløsende effekt mot Dale.

– Frem til og med Fjøra kampen slåss vi på mange måter mot ambisjonsnivået vårt. Vi har snakket mye den siste tiden om at det er prestasjonene vi skal jage. Et eksempel på det mot Dale var Svein Arne (Volle, 16) som ikke hadde noen kanonomgang før pause, men når kampen åpnet seg viste han fram kvalitetene han har.

Utover i kveldskampen på Måløy stadion var kampen like åpen som de siste ti minuttene av en old boys-trening, og TMFK gjorde som de ville.

– Vi har mange spennende kantspillere i klubben og i dag var nok Sondre vår beste spiller med fire målgivende pasninger og ett mål, sier Refvik.

** Daniel Mork debuterte for TMFK mot Dale, mens Svein Arne Volle og Alexander Jakobsson debuterte fra start.

KAMPFAKTA

4. divisjon, menn

Tornado Måløy – Dale 6–1 (2–1)

Mål: 1–0 (27) Fridjon Mortensen, 1–1 (40) Sander Solheim, 2–1 (45) Chris-Andre Nore, 3–1 (65) Thor-Aage Pleym Evensen, 4–1 (79) Sondre Myre Silden, 5–1 (81) Ronny Jørgensen, 6–1 (90+1) Jørgensen

Dommer: Jonny Skjerven, Kaupanger

Gult kort: Svein Arne Volle, Tornado Måløy

Tornado Måløy: K. Fosse Elde, A. Jakobsson, E. Holvik, E. Føleide, F. Mortensen, S. Haugen, M. Stavenæs Refvik, S. A. Volle, C.-A. Nore, T.-Aa. Pleym Evensen, S. Myre Silden

Innbyttere: R. Jørgensen, D. Mork, K. O. Volle, H. Myhre