Lover å ikke la Sogn og Fjordane blø

Nye artikler

Staten klare for å spytte inn penger i arbeidet med Skatestraumtunnelen.

– Vi vil varsle Sogn og Fjordane om at staten er villige til å ta en del av regningen. På samme måte som vi gjør i tilfeller med flom og ras, sier statsråd Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Vegvesenet anslår at det vil koste 38,4 millioner kroner å reparere og utbedre Skatestraumtunnelen etter eksplosjonsulykken 15. juli. I tillegg kommer kostnader på rundt 16 millioner kroner for den midlertidige ferjeforbindelsen mellom Smørhamn og Kjelkenes.

Nå lover samferdselsministeren, som var på synfaring i den undersjøiske tunnelen onsdag, at fylkeskommunens utfordrende økonomi ikke vil forverres av ulykken.

– Nei, vi kommer ikke til å la fylket sitte å blø på grunn av dette. Vi må sette oss ned og se hvor mye forsikringen dekker og hvor mye som fylkeskommunen uansett måtte ha betalt i en oppgradering av tunnelen. Så skal vi komme fram til en grei fordeling, sier Solvik-Olsen.

Tirsdag denne uken opplevde Sogn og Fjordane nok en tunnelbrann da en buss tok fyr i Gudvangentunnelen i Sogn. Tunnelen vil være stengt i lang tid, men reparasjonsarbeidet vil i utgangspunktet ikke koste fylkeskommunen en krone ettersom Gudvangentunnelen er en riksvei. Den regningen faller dermed på staten.

Les mer om statsrådens besøk i ytre Nordfjord og om arbeidet i Skatestraumtunnelen i fredagens utgave av Fjordenes Tidende.