søndag 12.07 2020

Husker du den gamle Brunvold-slippen, den første store slippen i Ytre Nordfjord?

Kavringen var det gamle kallenamnet på avisa. Det fikk den fordi mange meinte den var så tørr at den måtte lesast med kaffi til. På 1960-talet hadde avisa ei kommentarspalte kalla Kavringen til kaffen.

Førebudd på to travle sommarmånader i trafikken

– Dette blir eit vanleg syn i sommar

Færre kolliderer, men fleire treng bilberging. Det er status når nordmenn no gjer seg klare for bilferie. – Vis omsyn, oppfordrar Utrykningspolitiet (UP) i ei pressemelding torsdag 9. juli.

Samlet hele storfamilien og grep en gyllen mulighet til å være turist i eget land

Alf Kåre Askeland fra Bremanger grep sjansen og reiste på tur. Sammen med foreldrene, sine seks søsken og deres barn til Geiranger, fikk storfamilien området helt for seg selv.

Sju sommervettregler for ein konfliktfri sommar

Tips for å unngå isfront med naboen i sommarvarmen

I år skal mange av oss feriere heime og på hytta. Med andre ord kjem vi truleg enda tettare på både familie, venar og naboar enn vi normalt sett gjer i sommarmånadane. Her får du nokre små tjuvtriks og sju sommarvettregler som kan redde nabolaget for alltid.

lørdag 11.07 2020

Følg med på kjøp og sal av eigedom

Her kan du få ei oversikt over kva eigedomar som er kjøpt og selt i vårt dekningsområde

Kan koste utbyggerne 300 millioner

Mener departementet må behandle deler av konsesjonen på nytt

Fredag 10. juli 2020 avslo NVE søknad om endring av ilandføringssted for Bremangerlandet vindkraftverk etter at utbyggerne i 2019 søkte om endret lokasjon i tillegg til andre endringer for prosjektet.

Fjordenes Tidende si digitale scene

Høyr nokre av dei nye låtane til plateklare Bjørn Inge her på den digitale scena

Bjørn Inge Berge flytta tilbake til heimbygda Selje for 15 år sidan, etter 30 år i Bergen. Planen var å vie meir tid til musikken, noko som resulterte i låtskriving og det første soloalbumet Rusletur bak tid og rom. No er Berge klar for neste plateprosjekt, men først speler han på Fjordenes Tidende si digitale scene.

Ferietips i Norges vakraste region

Ta eit fiskemåltid på kaia

I Havsalt sommar får du tips om kva du kan sjå og oppleve i Kinn, Stad, Bremanger og Vanylven.

Professor ønskjer obduksjon av alle koronadøde

Alle som døyr av koronaviruset, bør obduserast, meiner Peer Kåre Lilleng, som er professor i rettsmedisin. Han meiner det vil gi oss meir kunnskap.

Ferietips i Norges vakraste region

Fjella rundt dette vatnet er eit eldorado for turfolk

I Havsalt sommar får du tips om kva du kan sjå og oppleve i Kinn, Stad, Bremanger og Vanylven.

Slår eit slag for postkortet under årets «retrosommar»

Ordføraren startar med å sende eit postkort til Erna for å invitere henne på sommarbesøk

Sommaren 2020 er spesiell. I staden for å reise på fancy ferie til utlandet, køyrer no mange rundt i bil og opplever Noreg «på gamlemåten». Kva passar då betre enn også å sende eit godt, gammaldags postkort som ferieminne til familie og venner? spør ordførar Alfred Bjørlo i Stad kommune.

Norgesturismen begynner å ta seg kraftig opp

Turistene valfarter til det kjente landemerket

Tilbakemeldingene fra restauranter, hoteller og reiseliv er at regionen begynner å fylles opp med turister. Ikke minst er Kannesteinen og Oppedalen et sted mange vil besøke.

Mener kommunal bobilparkering konkurrerer på urettferdig vis mot private aktører

Oddbjørn Nygård i Steinvik Camping i Blålid stusser over at den kommunale bobilparkeringen i Måløy har lagt seg på et lavere prisnivå enn dem selv, og i tillegg tilbyr gratis fasiliteter til gjestene.

fredag 10.07 2020

Nå har rederiet bestemt seg – slik blir den nye båtruta mellom Ålesund og Stad

Etter lang tids vurdering har Cruise Service bestemt seg for å bruke konsesjonen de har fått til båtrute mellom Ålesund og Stad. Og start- og endestasjon er nå bestemt, det blir Åheim-Ålesund.

Utstyrs- og reiskapsleverandøren noterer seg for omsetnadsrekord i første halvår

Så langt ser 2020 ut til å kunne bli eit rekordår for AS Fiskevegn. I månadane januar til juni har selskapet notert den største omsetnaden dei nokon gong har hatt i eit halvår, og juni sette omsetnadsrekord som enkeltståande månad.

Etter 127 års drift fikk postverket i denne bygda i 1988 endelig egne lokaler i nytt posthus

Kavringen var det gamle kallenamnet på avisa. Det fikk den fordi mange meinte den var så tørr at den måtte lesast med kaffi til. På 1960-talet hadde avisa ei kommentarspalte kalla Kavringen til kaffen.

Får ikkje etablere oppdrett her, belastninga på fjorden blir for stor

Troland Lakseoppdrett AS, Langøylaks AS og Austevoll Melaks AS fekk avslag frå Vestland fylkeskommune på sin søknad om ny lokalitet for produksjon av matfisk av laks, aure og regnbogeaure ved Klubben i Bremanger.

Nye reglar for besøkande i surfeparadis

– Det er viktig å presisere at folk framleis er velkomne til å besøke, bade, surfe og elles vere ute i naturen her

– Forbodet mot «villcamping» i Hoddevik og Ervik er innført for å ta vare på kulturlandskap, natur og miljø i desse heilt spesielle og sårbare områda, seier ordførar i Stad, Alfred Bjørlo. Men han presiserer at folk framleis er velkomne på dagstur eller til overnatting på organiserte tilbod.