Stadt pensjonistlag ber Selje kommune om å koke fersk middagsmat til beboere på sykehjem og brukere i hjemmesykepleien på daglig basis.

– Slik det er nå blir maten kokt en dag i uken, kjølt ned og vakumert, for så å bli kjørt ut til brukerne, oppvarmet og servert. Dette gir ikke fra seg middagslukt eller, i en god del tilfeller, heller ikke gjenkjennelig smak. Mange eldre gir uttrykk for at de ikke har lyst på slik mat, skriver styret i Stadt pensjonistlag til eldrerådet, formannskapet og kommunestyret i Selje.

Pensjonistlaget mener også at ordningen de foreslår vil være med på å spare miljøet for unødvendig høyt plastforbruk.

– Vi mener kommunen kan spare mye på miljøet ved å legge om praksisen ved matservering på eldretunet på Stadlandet. Her kan man godt koke maten på det som en gang var kjøkkenet. Da vil man 1) spare kjøring og dermed utslipp av fossilt brennstoff, og 2) få ferskt tillaget mat til hver middag. Det må jo være folk som varmer opp det som beboerne skal få spise og ta oppvasken, så det må være noen på kjøkkenet, skriver styret i pensjonistlaget.

I det samme brevet påpeker pensjonistlaget viktigheten av at de eldre på Stadlandet får være i aktivitet, og mangelen på en aktivitør på eldretunet.

– Her bør man ikke bare stole på at slekta skal ta seg av dette. Kommunen bør stille opp med midler og kompetente instruktører, skriver pensjonistlaget.

Saken skal opp i formannskapet i Selje kommune onsdag 6. juni.