– Det er viktig å tørre å ta sjanser. Hva så om en feiler av og til? Prøv igjen, sier Espen Hammersvik.

33-åringen fra Måløy har utmerket seg som Food & Beverage-manager ved Clarion Hotel Admiral i Bergen, og har ansvaret for hotellets restaurant, Kitchen & Table. Nylig ble han kåret til «Årets Unge Hoteliér» i Norge, av HS- MAI.Hemmeligheten? Å ikke velge den sikre ruten.

– For meg er frihet ekstremt viktig. Frihet og støtte til å være nytenkende og kreativ, forteller Hammersvik.

Måløyværingen stortrives i Nordic Choice Hotels, og beskriver oppstarten til nå som en fantastisk reise.

– Hva er det mest givende med hverdagen din her?

– Det er hele service-aspektet. Å få jobbe med å overgå gjestene sine forventninger. Jeg ønsker å være nyskapende og finne nye suksessfaktorer, sier 33-åringen.

For den siste prisen han mottok, som en av flere utmerkelser Hammersvik har fått, gir han rosen videre til direktøren ved hotellet, som har gitt ham friheten til å ta sjanser.

Tør å gå i bresjen

Med suksessen følger det også lange dager. Hammersvik roser konen, familie og venner for all støtten de viser. For å hente nye krefter, tyr han ofte til krimbøker, musikk eller fotball.

– Kall meg gjerne fotball-idiot, flirer han og sier at han spilte fotball i oppveksten.

– Treneren vår, Helge Hjelle, sa en gang i tiden «Gutta! På banen skal vi fungere som et sangkor. Det skal være perfekt harmoni». Det er noe i det – om ikke alle synger like rent, må en finne ut hvorfor en ikke er på samme «tone», sier Hammersvik, som tar med filosofien til bedriften.

– Jeg bruker mye tid på å snakke med de ansatte og være til stede. Jeg velger å tro jeg er en person som tør å gå i bresjen.

– Jeg har et langt yrkesliv foran meg, – og med mye energi, mot og begeistring ser jeg fram til fortsettelsen av reisen videre i dette fantastiske yrket, smiler han.

Har blitt lagt merke til

«Årets Unge Hotelièr» er langt ifra den eneste prisen Espen Hammersvik har mottatt så langt i karrieren.

I 2014 vant måløyværingen «Årets Avdelingsleder» for hele Clarion-kjeden i Skandinavia.

– Det var en fantastisk pris, sier Hammersvik takknemlig.

Etter videregående jobbet han et år ved Hotel Alexandra, før han søkte seg til hotellhøgskolen i Stavanger i 2002. Ved siden av studiene jobbet han som servitør hos Bølgen & Moi, der han senere ble hovmester og restaurantsjef.

I tillegg har 33-åringen vunnet Laroche Young Sommelier både i 2006 og 2007, en konkurranse om vinsmaking.

– Jeg utviklet en enormt interesse for vin, og det førte til at jeg tok vinkelner-utdannelse i 2007, forklarer han.

I 2008 ble han daglig leder for Bølgen & Moi i Stavanger. Hammersvik stortrivdes i kjeden, og da familien på fire ønsket å flytte til Bergen, fikk han jobb som driftssjef ved kjedens nye restaurant i Bergen.

– Etter ti-elleve år i samme selskap kjente jeg at det var på tide å gjøre noe nytt, forklarer Hammersvik om hvordan han endte opp i Clarion-kjeden. Da var ikke Kitchen & Table åpnet ennå.

– Jeg fikk totalansvaret for restauranten. Alt fra hvem jeg skulle ansatte til hvordan restauranten skulle bli og hva konseptet skulle være i Bergen, forteller 33-åringen, som beskriver det som en svært lærerik prosess.