I dag kommer «Norge Rundt» til Måløy

Om kort tid blir en ny husvegg i Måløy sentrum prydet av fargerik gatekunst.

Veggen på bygget til JobbPartner i Gate 1 skal males med graffitikunst. Tirsdag ettermiddag kommer Norge Rundt for å filme avdukingen, og Tone Holvik-Eriksen (t.h.) håper så mange som mulig stiller opp. Her med kunstner M.u.M. (i midten) og kona Claudia Saanz. Foto: Christina Cantero 

Kultur

Gatekunst i Måløy:

Dette er tanken bak veggmaleriet

Hør prosjektleder Tone Holvik-Eriksen fortelle om gatekunstprosjektet og hvorfor de valgte motivet de gjorde til det første veggmaleriet.

Det nye gatekunst-prosjektet, som ble starta forrige onsdag, er ventet å stå klart denne uken.

Avdukingen kommer ikke til å gå stille for seg.

På ettermiddagen tirsdag 24. oktober kommer nemlig TV-teamet fra Norge Rundt for å filme den nyeste kunstprosjektet i Måløy.

– Det blir en folkefest, lover initiativtaker Tone Holvik-Eriksen.

Krabbe som spiller cello

Det nyeste gatekunstverket har et maritimt og lekent motiv, med en krabbe som spiller cello. Det maritime motivet følger således den røde tråden til gatekunstprosjektene i sentrum.

Det nye kunstverket kommer opp på veggen til JobbPartner i Gate 1, og det er den chilenske kunstneren M.u.M. som står for malingen. Maleriet kommer til å pryde hele den åtte meter høye veggen.

Tirsdag skal ferdigstillingen av kunstverket markeres, og Tone Holvik-Eriksen inviterer små og store til å ta turen til markeringen.


– Det blir gatemat, snorklipping og avduking av byens nyeste gatekunstverk, forteller Holvik-Eriksen.

Ettersom Norge Rundt kommer for å filme, oppfordrer hun folk til å ta med seg både flagg og fløyter. Hun håper på mest mulig liv under arrangementet.

– Vi vil jo vise at vi heier på gatekunsten i Måløy, og at vi er en kjekk bygd som vet å kose oss og ha det gøy, sier Holvik-Eriksen.

Under arrangementet stiller Kraftstasjonen med en egen gatemat-bod, der det både er mulighet for å kjøpe kjøtt, fisk og vegetarmat.

Startskuddet

Tone Holvik-Eriksen er en pådriver for å gjøre Måløy sentrum mer fargerik, og mener gatekunst er en ypperlig måte å gjøre dette på.


For ett års tid siden sparket hun det hele i gang med en kunstutstilling på Den Blå Hesten, der byens første prosjekt også ble avduket. Veggmaleriet som var på Den Blå Hesten er nå malt over, og planen er at veggen etter hvert skal bli prydet av et nytt kunstverk.

En egen prosjektgruppe har jobbet med å bestemme hvor de neste veggmaleriene skal komme, og veggen ved Bekka i Gate 1 er blant veggene som har fått spektakulær gatekunst; en fisker med gullkjede. Fiskeren ble det virkelige startskuddet for prosjektet, og veggmaleriet har fått svært positiv respons fra innbyggerne. Gjennom en kronerulling har innbyggerne også bidratt med flere tusen kroner til gatekunstverket.