torsdag 17.06 2021

Les det nyaste diktet om oteren Ottar

Otrar har korte føter, og lovens arm den er lang – ein hyllest til Ottar

onsdag 16.06 2021

Den digitale UKM-fylkesfestivalen startar på ei lokal scene

Dei første opptaka til den digitale UKM-festivalen blir gjort i sommar. – Vi startar på Eid i Stad kommune og jobbar oss sørover, skriv Vestland fylkeskommune i ei pressemelding.

søndag 13.06 2021

Her kan du lære det som er så vanskeleg, men som ein har så lyst å få til: Å teikne portrett

– Dette er noko av det som er så veldig vanskeleg, men som ein har så lyst å få til, seier kulturskulelærar i Kinn, Gerd Endestad, og viser til at Leonardo da Vinci, som så ofte før, kan hjelpe oss på veg.

Mykje har skjedd på 25 år – no kjem Torkjell med ny informasjon om den heilage øya

Neste veke inviterer Torkjell Djupedal til bokslepp på biblioteket i Selje. Der lanserer han si nye bok, Selja – Sankta Sunniva og Heilagøya, 25 år etter forlaget si første bok om den unike staden.

lørdag 12.06 2021

Les Jarleif Vågen sitt flotte dikt om oteren som var på bibliotekbesøk

«No kjem onkel Politi, oteren har brukt opp si lånetid»

fredag 11.06 2021

Sjå Julie og andre på digital torgdag i helga

Torgdagen og Kystkultur.no inviterer til ein digital og smittesikker versjon av Torgdagen med ei fire timar lang livestream-sending frå ein båtkortesje på Byfjorden i Bergen med MK Erkna som studiobåt.

torsdag 10.06 2021

Stand up-legen gleder seg til testpremiere på showet sitt:

– Jeg har ikke vært i Måløy før, så det blir spennende

Jonas Kinge Bergland, kanskje bedre kjent som Norges morsomste lege, kommer til Parken kulturhus lørdag 12. juni for å holde show.

Har med mange lokale turer i boka si

Tureksperten signerer bøker på bokhandelen

Tirsdag formiddag signerer Gunnar Garfors boka si Bortom allfarveg på Notabene i Måløy. Boka er stapp full av spennende turer, også mange lokale.

Festivalen som hyller «rockekongen» blir utsatt nok et år

Håpet til gjengen bak Elvisfestivalen levde i det lengste, men uten å ha konkrete regler for gjenåpningen av landet å forholde seg til, ble det til slutt en umulig oppgave for festivalgjengen å skulle invitere til sommerens festivitas i kystbyen.

mandag 07.06 2021

Stilte til intervju i Bokbyen med ny bok

Lørdag var Arnfinn Kolerud gjest i Bokbyen i Fjærland. Temaet var naturlig nok forfatterens nye bok Gamle menn i Syningom.

søndag 06.06 2021

Korpset fekk unik kulturskatt i gåve frå gamledirigenten

Torskangerpoll musikklag har fått alle notesetta og retten til å framføre tidlegare dirigent og arrangør Arne Torskangerpoll sin musikk. Ei unik gåve med over 600 handskrivne partitur og notesett.

– Onkel Arne inspirerte og imponerte meg på mange måtar

– Onkel Arne var på mange måtar eit stort førebilete for meg. Det seier Idar Torskangerpoll som er ein av dei mest brukte korpskomponistar i Norge og som er nevø til Arne.

onsdag 02.06 2021

Billettane blei rivne vekk: – Det gjekk som forventa

Billettane til årets to første konsertar på Strandfestivalen er utselt. Ti minutt etter at dei vart lagt ut var kveldens siste konsert selt ut, og ein halvtime seinare var det ikkje råd å få tak i billettar til kveldens første konsert heller.

Må avlyse den aktive veka, men har eit plaster på såret til skuffa deltakarar

– Arrangementa har blitt så pass store og populære dei siste åra at vi ikkje kjem til å kunne gjennomføre det på ein god måte innanfor dagens restriksjonar, så derfor blir det avlyst, seier arbeidsgruppa i Sommaraktive Stadt.

tirsdag 01.06 2021

Vil feire at sommaren har kome med svingande musikk på Torget

Laurdag 5. juni riggar Torskangerpoll musikklag seg til med god avstand på Torget i Måløy for å underhalde i sommarsola.

Planlegg for å få til den tradisjonelle marknaden i august

Årets Ålfotmarknad i Ålfoten i Bremanger er planlagt til 7. august.

onsdag 26.05 2021

Kan glede folk med at rock & roll-sirkuset har fått ny dato

Arenaleiar i Nordfjordhallen, Ronny Silden Totland, var ikkje glad då Heine Totland og hans Rock & roll sirkus måtte avlyse i mai i år. Men no er ny dato sett, og både han og folk i nærområdet kan igjen glede seg.

Overraska med svenske The Hives til Malakoff

Arrangørane for Malakoff Rockfestival hadde bestemt seg for å ha berre norske namn på årets program. No overraskar dei med svensk headliner.