Sjå video om plassen dei vil ha på verdsarvlista

Medan folk i fylket kanskje ikkje har høyrt om Vingen, er Åse Leirgulen glad for å ha dronninga på si side i arbeidet med å få det store helleristingsfeltet på Unesco si verdsarvliste.

Helleristningsfelt: Åse Leirgulen guidar i helleristningsfeltet i Vingen kvar fredag gjennom sommaren. Vingen er unikt fordi det ikkje er gjort inngrep i naturen ved feltet, og feltet trekk besøkjande med stor interesse for bergkunst, i tillegg til mange som har tilknyting til området. Eigentleg skulle første guiding for sesongen gå av stabelen sist fredag, og denne veka skulle Leirgulen guide fylkespolitikarane i feltet, men begge turar vart avlyst grunna dårleg vêr. Arkivfoto: Siri Kolseth 

Kultur

– Dronninga har jo besøkt Vingen to gongar, seinast i fjor, og ho er veldig entusiastisk når det gjeld plassen. Ein av dei tinga vi håpar på i framtida er jo å få Vingen på verdsarvlista, og at vi har ei dronning som er så interessert i området, fortel oss at vi kanskje er på rett spor, seier Åse Leirgulen.