Det er tilflytterparet Espen og Mathilde Schive-Johnsen som står bak det nyeste tilskuddet i bygda ytterst på Stadlandet: Kafé Strandro.

Kafeen ligger i det ikoniske hvit- og blåmalte huset rett ved Hoddeviksanden. I det samme bygget holder Stad Surfing til.

– Vi ønsker å skape en koselig kafé med hyggelig atmosfære, sier Espen Schive om planene.

Kafé Strandro holder til i Hoddevik på Stadlandet.

Han kjenner ikke til at det finnes andre surfekafeer i landet.

– Jeg tror kanskje vi blir den første i Norge, påpeker han.

Tilflytterparet fra Østlandet har jobbet med kaféplanene siden januar. Neste helg er det duket for den offisielle åpningen.

I kafeen skal de servere næringsrik mat med masse smak - perfekt for surfere som benytter seg av idylliske Hoddeviksanden, som kun ligger et steinkast unna.

En espressomaskin og håndbryggingsutstyr sikrer også kafegåere en god kopp kaffe under besøket. På menyen vil man også finne toasttalerkener og suppe med brød, samt kaker og Mathildes egne spesialitet: vafler.

Kafeen åpner i god tid før den hektiske sommersesongen i surfebygda Hoddevik.

– Det kommer til å bli masse folk her i sommer, og vi har gjort oss noen tanker om at vi kanskje får til en grilldag. Vi har også en stor pizzaovn her, og kanskje vi kan få til noe med den, supplerer Espen Schive.

Fellesnemnda i Stad kommune var blant de første som fikk se nye Kafé Strandro. Her fra forrige ukes besøk til Hoddevik.

De har allerede fått inn cateringbestillinger fra selskap, og kommer til å fortsette med det ved behov.

– Vi prøver hele tiden å tilpasse oss etter hva vi kan levere, forteller Schive.

Både han og kona Mathilde har erfaring fra restaurant- og servicebransjen.

– Vi er ikke helt ferske i gamet, men merker det er litt «rust» her og der. Det dreier seg om å få på plass gode rutiner fremover og skaffe oss oversikt, supplerer Schive.

Den nye kafeen har fått navnet Strandro, og det er alt annet enn tilfeldig.

– Strandro er navnet på huset vi holder til i. Vi fant ut at det var altfor fint til at vi ikke skulle bruke det. Vi kan ikke begynne å fikse på noe som fungerer, forteller Schive.