Snart skal et stort veggmaleri pryde Den Blå Hesten i Måløy. Tone Holvik-Eriksen håper dette blir den første av flere «street art»-prosjekter i byen.

– Lignende prosjekter har blitt gjort i blant annet Drammen og Stavanger, forteller Holvik-Eriksen, som allerede har fått støtte fra flere om å få til et lignende prosjekt i Måløy.

– Man har sett at dette både appellerer til den yngre delen av befolkningen så vel som den eldre. Det handler mye om at motivene på kunsten må treffe begge grupper, slår Holvik-Eriksen fast.

– Tenk for eksempel hvor stilig det vil være med et stort bilde av fiskerkoner som salter og tørker fisk slik de gjorde det for hundre år tilbake. Motiver som dette, tolket av moderne kunstnere, tror jeg vil se helt rått ut på vegger i sentrum, smiler hun.

Førstkommende torsdag sparkes det hele i gang med en salgsutstilling på Den Blå Hesten i Måløy. Utstillingen heter «Street to the Fjords» og varer fram til 16. oktober.

Den er arrangert i samarbeid med Oslo-baserte Galleri A, og består av A-laget av norske moderne og urbane kunstnere som presenterer sin gatekunst. I forbindelse med kunstutstillingen skal graffitikunstner Goofy male en av de utvendige veggene til Den Blå Hesten.

– Vi kjører det hele i gang med å få opp en «piece» denne uken. Vi må jo ha det litt gøy nå mens vi venter på våren. Hvis ting går som planlagt, er det nemlig da de større og mer gjennomtenkte verkene kan komme på plass.

– Vi skal se hvor langt vi kan strekke det, både med gamle naust, bygninger og så videre, sier Holvik-Eriksen, og refererer til de norske kunstnerne Dolk og Pøbel og deres prosjekt «Ghetto Spedalsk» i Lofoten 2008.

Street art-prosjektet er noe Holvik Eriksen har tatt initiativ til på egen hånd, og hun forteller at prosjektet har blitt tatt godt imot.

– Jeg har fått utrolig mange flotte tilbakemeldinger, noe som bare tyder på at dette er ønsket, smiler hun.