– Jeg har egentlig ikke vært så interessert i den type tv-konsepter tidligere, for jeg har synes at det har virket så ubehagelig å skulle bli bedømt foran hele Norge, forteller den dyktige artisten på telefon fra Oslo.

Ville ikke være en pyse

At vi her hjemme nok en gang får anledning til å sette oss ned for å stemme fram en av vår egne, skal en ikke navngitt produsent ha takken for.

– Det starta med at jeg ble oppfordret av en produsent jeg har jobbet med tidligere, og som jeg nå har blitt en god venn med. Han mente at jeg kunne komme langt om jeg meldte meg på programmet, og han sa at han hadde troa på meg. Da ville jeg ikke være en pyse og si nei, så da meldte jeg meg på. Så hadde det ikke vært for ham, hadde jeg ikke vært her nå, forteller Andrea som merker effekten av ukentlig eksponering på tv-ruta.

– Det er masse folk som kjenner meg igjen og spør om å få ta bilder og sånn. Det er bare koselig, sier hun.

Det blir også en del meldinger å svare på.

– De er fra folk av begge kjønn og i aldre fra hele landet. Det går mye i gratulerer og «vi heier på deg» og «stemmer på deg». I tillegg er det en del som sier at de har meg som forbilde, og det er noe jeg setter stor pris på å høre, forteller Andrea som forsøker å svare så mange som mulig.

– De som kommenterer det jeg gjør innenfor konkurransen prøver jeg å svare så godt jeg kan. Jeg er ingen diva så jeg prøver å svare alle, ler den unge artisten.

FIkk ros

Etter å ha imponert tv-seerne og dommere med låten What now av Artisten Rihanna fredag, gikk konkurransens yngste deltaker videre til semifinalen i programmet The Voice.

Superlativene haglet fra både programleder og dommere, og Andrea som mottok stående applaus fra et fullsatt tv-studio.

Måløy-jenta uttalte likevel før hun gikk på scenen fredag kveld at hun var usikker på hvorvidt hun kom til å beherske de høye tonene i sangen.

– Det er mye tekst og høye toner. Jeg føler det kan bli skriking.

Har valgt sang selv

Men mentor Yosef Wolde-Mariam var sikker i sin sak når det kom til valget av låt. Og han fikk beviset på at han hadde rett etter at Andrea var ferdig på scenen der hele salen på Fornebu reiste seg og applauderte. En tydelig stolt mentor henvendte seg til Andrea etter den imponerende prestasjonen:

– Jeg vet at du har gått mye fram og tilbake, og slitt mye med låten, at den har vært vanskelig og at du ikke helt har følt at du har fått den til. Men jeg tror det er seks hundre mennesker her som beviste for deg at du har fått det til i dag, og la til:

– Vi blir ofte spurt om vi ser noen kurve og utvikling hos artistene våre. Det har jeg ikke helt tenkt på på den måten som jeg tenker på nå, for du har alltid vært flink til å synge. Men én ting som jeg synes er veldig fint å se, er at den personen du var da du kom hit, ikke er den samme personen som står på scenen i dag. Det synes jeg er veldig fint å se, du har vokst mye på kort tid.

I semifinalen er det Andrea selv som har valgt låten hun skal overbevise seerne til å stemme med.

– Jeg har troa på at det kan bli bra, jeg kan ikke gå ut med hva jeg skal synge enda, men det er en sang som jeg har foreslått selv for Yosef, og han var enig, forklarer Andrea.