Klokka er 14, og først nå starter selve «arbeidsdagen» og alle forberedelsene Andrea må gjøre før semifinalen i The Voice fredag.

– Nå må jeg lete etter låter til en mulig finale, for vi må være litt tidlig ute med det. Jeg må også trene for å få opp kondisen litt både for sangen sin del, jeg trenger litt mer pust, men også for å slappe av og komme i form. Så må jeg øve på låten til fredag, og så må jeg gjøre lekser, forklarer Andrea, som forteller at uka fram mot semifinalen har vært enda mer intens en vanlig.

– Er det ekstra øvinger og mer tid med mentoren nå?

– Ja, litt. Han pusher meg mer, for han vil jo at jeg skal komme videre. Han er sikkert litt småstressa han også, tipper jeg, smiler Andrea og legger til:

– Men jeg merker også at vi ikke trenger å rushe det sånn, vi har mer tid. Yosef er egentlig som før. Han er en chill fyr.

– Hvilke triks bruker du for å forberede deg best mulig?

– For å slappe av så er det viktigst å puste. Jeg puster rolig inn noen sekunder og ut noen sekunder. Det er for å holde nervene på plass.

Sangteknisk prøver hun egentlig å bruke stemmen minst mulig.

– Det verste en sanger kan gjøre er å snakke for mye. Så jeg står egentlig og gjør små tekniske øvelser, men ikke for mye.

– Så du synger ikke sangen din om igjen og om igjen hele dagen?

– Nei, jeg føler meg tryggere hvis jeg har sunget den et par ganger på generalprøver og lydprøver. Det er såpass mange runder med det at det ikke er vits å synge mer. Stemmen min er allerede litt utslitt etter mange runder på scena. Så om jeg gjør noe, så går jeg gjennom teksten. Men heller ikke det tør jeg gjøre for mange ganger i tilfelle jeg glemmer den, smiler hun.

– Hva er det aller viktigste du må gjøre for å føle deg trygg på scena fredag?

– Jeg tror jeg bare må gjøre, ikke tenke, sier Andrea, som tror hun får litt søvnproblem natt til fredag.

– Jeg har faktisk hatt litt problem med å sove fra torsdag til fredag. Da kan det ofte komme litt negative tanker. Jeg tenker: «Hva om jeg ryker ut? Jeg vil ikke ryke ut! Men de andre er så flinke!» og så videre. Det er litt slitsomt, jeg prøver å skubbe de tankene vekk.

Torsdag skal Andrea ha lyd- og lysprøver før fredag som begynner i sminken.

– Vi blir delt opp. Noen er i sminken, mens andre har lydprøver og andre kostymeprøver. Og sånn går det til generalprøve rett før sending. Da går vi gjennom alt som om det var sending.