Andrea opptrådte nemlig nylig på Torget i Måløy under Rosa sløyfe-løpet. Der merket hun at mye har skjedd med selvtilliten siden sist hun sang for folket «hjemme».

– Jeg har god erfaring med å opptre på ulike ting her hjemme, og synes også at det er kjempekjekt. Men denne gangen merket jeg at mye var forandret, og at jeg hadde utviklet meg veldig siden sist. Jeg kjente meg rett og slett mye mer selvsikker og komfortabel på scenen, og klarte å ta ting litt mer på sparket, sier Andrea, som tror det har sammenheng med alt hun har opplevd under TV-innspillingene.

– Ja, det er nok på grunn av alt presset jeg har opplevd i forbindelse med en TV-innspilling at jeg har utviklet meg på den måten, sier hun.

Knock out-runder

I forrige episode av The Voice måtte Andrea ut i den såkalte knock out-runden der to fra samme mentorlag møtes og kjemper om plass i livesendingene. Deltakerne synger hver sin selvvalgte sang, og mentorene må så velge den deltakeren de synes gjorde det best.

Måløyjenta sang Love on the Brain av Rihanna og konkurrerte mot lagvenninna Malin Ellefsen fra Sarpsborg som sang Freedom av Beyoncé og Kendrick Lamar.

– Jeg valgte en sang med følelser og håpte det kunne bringe fram følelsene litt mer. Jeg må lære meg å ha litt attitude, og det vil jeg vise at jeg har jobbet med, sa Andrea før hun skulle på scenen.

Selv om 16-åringen lå strak ut med feber i uka før knock out-runden gikk alt fint. Mentor Yosef Wolde-Mariam fra Madcon smilte og nikket mens Andrea sang, og mente begge var helt fantastiske, men at det var Andrea han kunne jobbe best med videre.

– Dette er veldig vanskelig for meg. Andrea er et naturtalent som ikke helt selv skjønner til hvilken grad hun har det talentet hun har. Men Malin hadde en så rå låt, og leverer, sa han, men la så til:

– Jeg tenker jeg må velge den jeg tror jeg kan gjøre mest med. Jeg velger Andrea!