Den britiske avisen Metro, som er Storbritannias tredje største, har plukket ut fem fyr som de anbefaler sine lesere å besøke. Blant de fem fyrene som er plukket fra tre ulike kontinent finner vi Ulvesund Fyr i Vågsøy.

Om det lokale fyret skriver Metro i artikkelen «A room with a view: Five amazing lighthouse stays» følgende:

«Ulvesund Fyr ligger på den dramatiske vestkysten i Norge og ble bygget i 1870. Ulvesund Fyr gir en hjemmekjær følelse, hagen er full av duftende, viltvoksende blomster og kafeen på fyret serverer hjemmelagde smakebiter og håndarbeid. Gjester kan bo i Uthuset (ikke la dere lure av navnet, det er overraskende komfortabelt), Maskinrommet, Fyrkjelleren eller på rommet hvor fyrvokteren tidligere bodde.»

De fire andre fyrene som er plukket ut i kåringen er Porer Lighthouse i Pula (Kroatia), Rose Island Lighthouse på Rhode Island (USA), Cape Otway Light Station i Victoria (Australia) og Sugerloaf Point Lighthouse i New South Wales i Australia.

Metro er en gratisavis som er beregnet for pendlere. 1,3 millioner eksemplar distribueres i 50 britiske byer hver ukedag til passasjerer på blant annet busser og tog.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende.