Avdukingen kommer ikke til å gå stille for seg.

På ettermiddagen tirsdag 24. oktober kommer nemlig TV-teamet fra Norge Rundt for å filme den nyeste kunstprosjektet i Måløy.

– Det blir en folkefest, lover initiativtaker Tone Holvik-Eriksen.

Krabbe som spiller cello

Det nyeste gatekunstverket har et maritimt og lekent motiv, med en krabbe som spiller cello. Det maritime motivet følger således den røde tråden til gatekunstprosjektene i sentrum.

Det nye kunstverket kommer opp på veggen til JobbPartner i Gate 1, og det er den chilenske kunstneren M.u.M. som står for malingen. Maleriet kommer til å pryde hele den åtte meter høye veggen.

Tirsdag skal ferdigstillingen av kunstverket markeres, og Tone Holvik-Eriksen inviterer små og store til å ta turen til markeringen.

Ettersom Norge Rundt kommer for å filme, oppfordrer hun folk til å ta med seg både flagg og fløyter. Hun håper på mest mulig liv under arrangementet.

– Vi vil jo vise at vi heier på gatekunsten i Måløy, og at vi er en kjekk bygd som vet å kose oss og ha det gøy, sier Holvik-Eriksen.

Under arrangementet stiller Kraftstasjonen med en egen gatemat-bod, der det både er mulighet for å kjøpe kjøtt, fisk og vegetarmat.

Startskuddet

Tone Holvik-Eriksen er en pådriver for å gjøre Måløy sentrum mer fargerik, og mener gatekunst er en ypperlig måte å gjøre dette på.

En egen prosjektgruppe har jobbet med å bestemme hvor de neste veggmaleriene skal komme, og veggen ved Bekka i Gate 1 er blant veggene som har fått spektakulær gatekunst; en fisker med gullkjede. Fiskeren ble det virkelige startskuddet for prosjektet, og veggmaleriet har fått svært positiv respons fra innbyggerne. Gjennom en kronerulling har innbyggerne også bidratt med flere tusen kroner til gatekunstverket.