(Se flere bilder øverst i saken)

Denne helgen premierte Stadlandet ungdomslag med amatørforestillingen Den virile krokstav. De lokale skuespillerne spilte for fulle hus under begge de to forestillingene på Stadlandet grendahus.

Teateret er en forviklingskomedie, der tematikken omhandler griskhet, latskap, plutselig rikdom, familieliv, kjønnsdrift og generasjonskløft.

Med høyt tempo og god rytme sørget den elleville komedien for både latter og god stemning i salen. Publikummerne Fjordenes Tidende snakket med etter fredagens premiere var godt fornøyde med showet.

– Jeg er imponert over skuespillerne og innsatsen som ligger bak. De fylte rollene veldig godt. Alt i alt, var det veldig humørfylt! sier Inge Kjøde fra Kjøde.

Han forteller at han havnet på forestillingen ved en tilfeldighet, og at det er hele 29 år siden han sist var på en teaterforestilling på grendahuset.

– Det er kjekt å se hva en ny generasjon har fått til, supplerer han.

Lars Liljevold og Linnea Drage skrøt også av den lokale teaterproduksjonen.

– En super forestilling!, sier Liljevold.

Den virile krokstav er skrevet av Nils Fløystad og Astrid Engli, mens Monika Sjåstad fra Stadlandet har stått for regien. Hun har vært med på forestillingene til Stadlandet ungdomslag flere ganger tidligere. Ungdomslaget setter som regel opp forestillinger med halvannet til to års mellomrom.

– Vi gjør det for bygda, og for å glede andre. Det er kjekt og sosialt. Så lenge publikum er med, så vil vi holde på med dette, sier Sjåstad, som i tillegg til å være regissør, også spilte rollen som Mona.

Sjåstad omtaler stykket som «litt på kanten», men tilføyer at det likevel er uskyldig sammenlignet med mye av det man ser i andre sammenhenger på TV og film.

Hun var glad for å se at stykket falt i god smak blant publikum.

– Folk legger ned mye arbeid. Da betyr det mye med publikums respons, sier Sjåstad og legger til at forhåndssalget også var svært bra.

Denne gangen var det åtte skuespillere på scenen, og to nye fjes; Marius Sjåstad Kongsvoll (Harry) og May-Hilde Eriksen (Bettine).

Etter forestillingen takket ordfører Stein-Robert Osdal (KrF) ungdomslaget på vegne av kommunen for alt godt arbeid laget har stått for gjennom 40 år.