Sunniva-festivalen skal arrangeres helgen 28.-30. april. Etter at Selje Hotel brant ned i fjor har fler uttrykt bekymring rundt den kommende turistsesongen i Selje. Arrangørene av festivalen ønsker nå å lokke folk til Selje selv om en ikke har hotellet som overnattingssted lenger.

– Vi har lyst å få fram at det fortsatt er flust av gode grunner til å reise hit, og dette blir på en måte en «kickstart» på sesongen, forteller daglig leder i stiftelsen Maria Vengen som sammen med festivalkoordinator Bettina Vick sitter i arbeidsgruppa for festivalen.

– Det var venneforeningen Venner av Selja kloster som tok initiativ til festivalen, og så har vi i styret tatt kontakt med kommunen som var positive til ideen, og etter det dannet vi en arbeidsgruppe med representanter fra ulike lag og organisasjoner, forteller Bettina Vick.

Den varierte festivalen har litt og hvert å by på og det lørdagen hvor de fleste godbitene står på programmet.

– På lørdagen skal vi ha utendørs marked i sentrum med lokalprodusert mat og drikke og generelt andre kortreiste varer. Om folk har noe de har lyst til å stille ut, så kan de gjøre det også. Det trenger ikke å være noe som er til salgs, forklarer Maria Vengen, som oppfordrer folk fra Selje og kommunene rundt til å ta kontakt om de ønsker standplass.

Samtidig med at det inviteres til marked legger man opp til andre aktiviter i sentrum: blant annet yoga, kajakkpadling, dykking, ansiktsmaling, fiskekonkurranse og konserter, før dagen avsluttes med irsk fest i Samfunnshuset.

Det blir også konsert med Helgesenkoret – «Sankta Sunniva si reise» – og guida turer til Selja kloster og helgenanlegg. Søndag ettermiddag er det pilegrimsvandring og messe på Selja, kulturhistorisk vandring med Stadt Naturguiding og historisk seminar i Doktorgarden på fastlandet. Bygdefolk og tilreisende har dermed en flott helg i vente.