Jørn Trollebø Kvalheim (22) var overbevist om at sin tid i Idol var over. Det viste seg å være helt feil.

I kveldens episode av sangkonkurransen Idol på TV 2 fikk en se Jørn bli kastet ut i to ulike oppgaver. Selv innrømmer han at det ble en stor utfordring.

– Det var skummelt å synge a cappella, helt alene og uten noen musikk å støtte seg på, innrømmer 22-åringen.

Uten tilbakemeldinger på låten, ble han sendt rett videre til ny runde, hvor han måtte synge sammen med to andre.

– Vi sang «Sweet Child of Mine», som ble en ganske spesiell opplevelse. For det gikk jo ikke så bra. Vi følte vi hadde laget en bra versjon, men vi er tre veldig forskjellige sangere. Vi tenkte at enten ble det veldig kult, eller så ville det gå veldig gale, forteller Jørn til Fjordenes Tidende.

Av tilbakemeldingene fra dommerne, var det særlig en som stakk seg ut.

– Jeg husker «Dansken» sa at det hørtes ut som en suppe. Da tenkte jeg «okei, bare å pakke sakene».

Slik ble det derimot ikke, og TV-seerne fikk gleden av å se Jørn bli sendt videre.

Dermed venter det ny runde med dommerutvelgelse, som sendes på onsdag. Her skal det kuttes ned til bare 40 deltakere. Disse går videre til semifinalene.

Men hvordan det går med Jørn, har han fortsatt ikke lov å røpe. Uansett utfallet av konkurransen, ønsker han å takke noen som har stilt ekstra mye opp.

– Jeg må bare få takke mamma, pappa og resten av familien. Og venner. Men særlig ønsker jeg å takke Gunn Bøe på Min & Din, forteller han.

Det er nemlig Bøe om pushet han til å prøve seg som trubadur.

– Jeg har fått lov til å reise rundt og spilt som trubadur de siste årene. Det var hun som fikk meg i kontakt med booking-agenten min, Torbjørn Gran, som jeg også må få takke. Min første betalte spillejobb var vel hos Gunn. Hun hadde ringt Torbjørn og sagt «Du må høre Jørn». Det er på grunn av henne jeg har kommet inn i gamet som trubadur, og det har hjulpet meg så mye. Jeg setter utrolig stor pris på det, sier han takknemlig.