Onsdag 26. juli blir sesongens travleste dag med to store anløp i Måløy.

Tidlig på morgenen onsdag kommer det nyeste skipet til MSC, MSC Euribia, tilbake for andre gang og blir liggende på ICT-terminalen. Skipet kan ta 6.327 gjester, og det er meldt om over 5.500 gjester om bord. Skipet blir liggende til utpå kvelden.

MSC Euruibia da de var i Måløy for første gang. Foto: Thomas Hagen/Galleri H

Har satt opp buss over brua

– Måløy Adventure har full regi for opplegget til MSC, og står for logistikk på utflukter, guider og busser, forteller Seline Larsen, Anette Botnmark Jahre og Frank Willy Djuvik i Måløy Adventure i en pressemelding.

Litt senere på formiddagen kommer også AidaPerla til Måløy, og blir liggende til kai på Trollebø. De drar på kvelden, en times tid etter Euribia.

Skipet kan ta maks 4.350 gjester, og det blir sannsynligvis over 4.000 gjester om bord.

– Nordfjord Havn har av sikkerhetsmessige hensyn satt opp shuttlebusser fra Trollebø til Måløy sentrum, så turister ikke skal gå fra Trollebø og over til sentrum til fots. Med shuttlebusser som går hvert femte minutt, håper vi at strømmen av gjester som ønsker seg til sentrum blir jevn gjennom dagen, sier de.

Nordic Gateway er hovedleverandør til AIDA, og har ansvaret for logistikken for AIDAperla, men Måløy Adventure er underleverandør og leverer noen utflukter også til dette anløpet.

– Alle utflukter som ikke kjøres med buss fra Trollebø, vil også ha transport til sentrum eller ICT for startposisjon for utflukten.

AidaPerla kommer også på onsdag. På bildet ser en søsterskipet AidaNova. Foto: Gjert Myrestrand

– Dette vil merkes for alle

Med to skip, to utfluktsaktører og cirka 10.000 gjester i Måløy, vil det merkes for alle i vårt område. Det blir gågate hele dagen i Gate 1 i Måløy.

– Det vil nok bli kø i mange butikker, og mye busser på veiene. Måløy Adventure har etter beste evne prøvd å holde dialogen med Nordic Gateway om logistikken på de mest besøkte stedene i området som Kråkenes, Kannesteinen, Refvik, Selje og Vestkapp, men det vil uansett være en jevn strøm av busser gjennom hele dagen, og vi har laget en kjøreplan for å håndtere all trafikken, sier selskapet som håper alt vil gå etter planen.

I Oslo var det stor oppstandelse da de skulle ta i mot 10.000 cruiseturister for litt siden, og nå skjer altså dette i Måløy! sier Frank Willy Djuvik.

De satser likevel på at bli en god dag for de fleste og en fantastisk god dag for den lokale handelen.

– Men vi ber også om tålmodighet og forståelse. Det er enormt mange mennesker på jobb for å håndtere mengden turister som kommer, og vi ber om forståelse for at bussjåfører, guider, andre aktører og leverandører gjør sitt beste for at ting skal gå som planlagt, avslutter gjengen i Måløy Adventure.

Foto: Thomas Hagen/Galleri H