Det var lenge siden sist koret hadde reist sammen.

– På grunn av pandemien har det blitt noen år siden sist, ja, sier Sandal som er formann i koret.

Når Viltkoret reiser på tur prøver de å finne muligheter til å opptre i kirker og på andre steder der det kan passe å opptre, også i mer uformelle settinger.

Viltkoret framførte fire salmer i Berlinerdomen under ledelse av dirigent Frode Helgestad. Foto: Privat

– Det var stor enighet om at Berlin var en by vi gjerne ville besøke, og da tenkte vi at vi gjerne ville opptre i Berlinerdomen. Vi fant kontaktinformasjon og fortalte om koret vårt. Det ble noen e-poster fram og tilbake, men det endte med at vi fikk grønt lys til å framføre fire sanger i forkant av en messe lørdag formiddag.

Han forteller at det ble en spesiell opplevelse.

– Du kommer i en spesiell stemning når du får synge i et så stort og mektig kirkerom. Det var flere av oss som ble rørt av opplevelsen, og publikum gav oss også fine tilbakemeldinger, sier Sandal.

De fire sangene Viltkoret framførte var Amazing Grace, Why Me Lord, Abide With Me og Precious Lord.

Korkollega Berit Ramsevik Kvalheim hadde sydd sammen programmet for de 35 som deltok på turen, som også inkluderte opptredener utendørs i Berlin sentrum.

– Jeg må rette en stor takk til Berit for å ha laget et reiseprogram som gjorde det enkelt for oss alle å reise på tur. Vi hadde en kjempeopplevelse og fikk med oss mange kjekke minner hjem, avslutter Ståle Sandal.