Det er mer enn fiskeutstyr som diskuteres mellom reolene på Kaibutikken.

– Det skjer litt av hvert på Kaibutikken om morgenene mens vi drikker kaffe, ler Bjørn Tungevåg.

Sammen med kollegaene Odd Arne Mulelid og Geir Engdal ved fiskeredskapsbutikken og attraksjonen Kaibutikken midt i Måløy, samt eventmanageren Bjørn Engelbrektsson fra Nordfjordeid, hentet Tungevåg inn fire band til Nordfjordhallen lørdag.

– Geir er en gammel restaurantmann og jeg har drevet ulike utesteder, mens Odd Arne er positiv til folk som har ideer, smiler Tungevåg.

Musikkpakke til folket

Vågsøy-bandet Alloy åpnet lørdagskvelden i Nordfjordhallen før Svelekameratane fra Eid og Jørn Trollebø Kvalheims nye band Trollebø fortsatte oppvarmingen mot trekkplasteret Stage Dolls.

– Med tilgangen man har på musikk i dag er det ikke nødvendigvis slik at storband alene drar så mange publikummere som de gjorde for ti år siden. Jeg tror det er viktig at man også har noen lokale innslag, svarer Tungevåg på hvorfor arrangørene valgte å gi de fremmøtte fire ulike band.

Jørn Trollebø Kvalheim, som for første gang spilte i Vågsøy med sitt nye band, lar seg imponere av arrangørene.

– Slike arrangement er veldig viktige for kulturlivet i Vågsøy. Det er viktig å vise at selv om dette er et lite sted så kan vi arrangere konserter av en slik størrelse, sier måløyværingen.