Mathilde Isabelle Haug (14) fra Raudeberg storkoste seg på scenen under årets UKM og sier det er synd at det ikke var flere påmeldte.

Her kan du se alle bildene fra UKM

– Jeg synes flere kunne ha meldt seg på, sier 14-åringen fra Raudeberg, som har deltatt på Ung Kultur Møtes (UKM) de fire siste årene.

– Men det var jo bra at Selje ville være med oss, slik at det ble en større mønstring, legger hun til.I år sto hun på scenen med venninnene Nora Jurgensen og Isabelle Grinde, som til sammen utgjør bandet Nora & Isabelle & Mathilde. Hun hadde også en fremførelse alene der hun sang When We Were Young av Adele, og det var med dette innslaget hun gikk videre til fylkesmønstringen i april.14-åringen forteller at hun synger stort sett hver eneste dag.

– Jeg synger overalt og uansett hvor jeg er, sier hun med et smil.

Idol neste?

Om et år er ungdomsskoleeleven gammel nok til å melde seg på Idol, og hun sier det er noe hun har lyst til, hvis hun tør.

– Jeg har veldig lyst til å melde meg på Idol, men jeg vet ikke helt om jeg tør, legger hun til. I år har hun fulgt med måløyværingen Håkon Kongshaug på Idol.

– Jeg synes det var skikkelig kjipt at han gikk ut. Han var veldig flink, sier hun.

Hun forteller også at hun liker best å synge rolig pop, slik som sangene til den britiske popstjernen Adele.

Hun fikk gode tilbakemeldinger fra dommerne etter fremførelsen på scenen under årets UKM, og jenta fra Raudeberg forteller at hun er klar for fylkesmønstringen i april. Ungdomsskoleeleven skryter også av de andre deltakerne under årets UKM, som besto både av deltakere fra Vågsøy og fra Selje.

– Jeg synes alle var veldig flinke, roser hun. Nå håper hun at enda flere deltakere ønsker å melde seg på til neste års UKM i Vågsøy.

– Jeg anbefaler folk å melde seg på til UKM fordi det er veldig gøy. Man trenger nødvendigvis ikke bare være med for å konkurrere, men også for å ha det gøy, sier Mathilde Isabelle Haug fra Raudeberg.

Flere skal til fylket

Mange av innslagene som sto på scenen under lørdagens UKM for Selje og Vågsøy i Samfunnshallen imponerte både dommerpanel og de rundt 200 publikummerne.

Dommerpanelet sendte videre flere innslag fra både Selje og Vågsøy til fylkesmønstringen i april.Blant dem som kom videre til fylkesmønstringen er bandet Rockstars from Stadt, som består av Amalie Leikanger Ervik, Camilla Jørgensen, Jonathan Drage, Julian Fløde, Tuva Åndal og Glenn Ervik Honningsvåg.

Bandet imponerte med fremførelsen av sangen Living next door to Alice. Fra Selje kommune er også de to jentene Oda Margrethe J. Nordpoll og Agnes Pauline Moldestad videre til fylkesmønstringen. Det samme gjelder for Camilla Jørgensen med sangen «Just Breathe» og Selje-bandet Plastic Dummies.

Fra Vågsøy er dansetrioen Asian Dance Group med Lea Hageland, Sera Natacha Solheim og Verena Bochoun også videre.

Bandet Electric Ladyland med Birk Eikrem og Frithjof Silden fra Vågsøy imponerte også dommerpanelet og er med videre til fylkesmønstringen med sangen «Prioner of the road». Bildet «Depresjon», laget av Rakel Sørhaug fra Vågsøy, gikk også videre.