– Vi har vært spente, for en konkurrerer etter hvert med mange arrangement og artister på nasjonalt nivå. Men dette showet, basert kun på lokale krefter og dugnadsinnsats, viser at en ikke behøver å reise sør for Sinsen-krysset for å få god underholdning. Vi har mange talent å plukke av her lokalt, smiler Hjelle, som er rørt og glad for at lokalpublikummet stiller opp.

Se stor bildeserie fra dansegallaen her.

Arrangørene hadde markedsført årets Dansegalla med nye stemmer, og de svarte til forventningene. Venninnene Andrea Santiago Stønjum (15) og Celine Brunsvik Morks (16) høydepunkt på scenen ble The Prayer, en sang de lenge har drømt om å våge å synge. Duetten er opprinnelig framført av navnesøster og –bror Celine Dion og Andrea Bocelli.

– Ja, vi pleide å synes det var veldig morsomt at de heter det samme da vi var mindre, ler jentene, som etter konserten nærmest ble overfalt av folk som ville gratulere dem.

– De to ungjentene løftet nivået i år. Det var veldig kjekt å være publikum, sier Jakob Hals, som selv har sunget på Dansegallaen flere ganger.

Andrea og Celine har stått mye på scenen før, under UKM, Elvisfestivalen og andre arrangement, men er enige om at dette var spesielt.

– Her var det jo ti ganger så mye folk, og veldig profesjonelt. Det er fantastisk at en kan lage noe så bra i Måløy, sier de.

Å ha et helt orkester i ryggen gav dem selvtillit.

– Uten dem hadde vi ikke vært så trygge. Her trengte jeg ikke tenke «å nei, tenk om playbacken svikter», sier Celine.

– Å ha dem i ryggen gav oss attitude. Vi kunne slippe oss løs, smiler Andrea.

– Vil dere være med igjen?

– Garantert! Det er det beste showet jeg har vært med på, sier Celine.

Også den tredje nykommeren i dansegallasammenheng, Hans Christian Helgesen, ble overøst med gratulasjoner, og scenekollega Stian Hjelle, som har sunget under dansegallaen flere ganger, mente debutatene bidro til å heve showet.

– Vi er kjempeglade for å ha fått med en sånn kapasitet som Hans Christian.

– Det var fantastisk respons fra publikum. Det er sjelden en får så god tilbakemelding, sier Hans Christian, nylig innflytter fra Selje til Måløy som følte han fikk kontakt med folk.

– Som tilflytter er dette en fantastisk arena å bli kjent med folk på, smiler han.

Det var solid trøkk fra start under lørdagens show, da Måløy Musikklag startet med en hardtslående instrumentalversjon av Eye of the Tiger. Musikklaget hadde samspillet trygt på plass, og lot noe av æren for det tilfalle sin nye dirigent Tryggve Dyrvik.

Korpsmedlem Gunnar Domstein stilte også som sangsolist og leverte Jag lever nu av Christer Sandelin og en kraftfull versjon av Elisabeth Andreasson og Jan Werner Danielsens Duett sammen med Annette Myre Silden. Dansere, koreografert av Lone Myhre Skavøypoll, skapte ekstra liv på scenen under Footloose og Dear Future Husband. Sonja Ellefsen, også fra musikklaget, hentet fram urinstinktene under Circle of Life, mens Hans Christian Helgesen drev skamløst publikumsfrieri under Great Balls of Fire. Også norsk musikk fikk oppmerksomhet. Marius Müllers Den du veit fikk publikum i gang, og Randi Melheim avsluttet det hele med Wenche Myhres Vi lever – åpenbart symp- tomatisk for et musikklag som lever i beste velgående etter en storstilt rekrutteringskampanje i fjor.

Vibeke Skram (19) ble rekruttert av venninnen Trine Sølvberg Vedvik (18), og jentene slår fast at det er både gøy og sosialt å spille i korpset.

– Du blir en del av gjengen uansett alder, og en sånn kveld som dette er veldig kjekk. Du har så mange flinke rundt deg, og en føler en løfter hverandre, sier Trine.