Stormkonsert, med Anja Midttun i spissen, sto bak det flott arrangementet på Selja kloster- og helgenanlegg lørdag kveld. Sammen med Grete Fure i Stadt Naturguiding og kokkene ved Barmøy Gjestehus, fikk gjestene en unik opplevelse der høydepunktet var intimkonserten i klostertårnet med folkemusikker Britt Pernille Frøholm.

Anja Midttun har funnet en nisje som også tilreisende finner glede i å ta del i.

– Vi hadde gjester fra både Førde, Luster og Voss og folk storkoste seg, forteller Midttun som bare har fått positive tilbakemeldinger fra de nitten påmeldte som var med.

for­nøyd: Anja Midt­tun står bak kon­sep­tet med Storm­kon­ser­ter. Hun strål­te et­ter ar­ran­ge­men­tet.

Hun mener antallet var helt perfekt for å skape den rette stemningen.

– Du får en helt annen kontakt mellom artisten og publikum på på en slik konsert, i tillegg til at de som er med føler at de er del av en liten gjeng med et eget samhold, forteller hun entusiastisk.

Folkemusikk

Etter at Grete Fure hadde guidet gjestene over klosterøya, og Bjørn Jensen hadde vist rundt i helgenanlegg og kloster, var det tid for å lytte til folkemusikk spilt av Britt Pernille Frøholm.

vandring: Gre­te Fure i Stadt Na­tur­gui­ding før­te gjes­te­ne over klos­ter­øya, før det ble gui­det tur i ru­i­ne­ne et­ter­fulgt av kon­sert og mat i Klostervågen.

Hun serverte publikum folkemusikk fra Nordfjord, blant annet av kjente navn som Paul Berstad fra Moldefjorden og Alfred Maurstad fra Maurstad.

– Det er ikke det største rommet, men klangen i tårnet passet veldig godt til musikken hennes. I alt så var vi tjuefem personer der, og det gikk helt fint. Og da lyset kom inn gjennom vinduene i tårnet ble det en veldig intim og koselig konsert, forteller Midttun.

Etter konserten var det gjengen fra Barmøy Gjestehus sin tur til å briljere med hjortegryte og rabarbradessert i sjøboden i Klostervågen.

– De er bare helt utrolige. I tillegg til at de serverte hos oss så hadde de tre andre opplegg samme dagen. Men de kom helt presis med egen båt fra Barmen, og hadde med seg fantastisk mat laget av de beste råvarene, skryter Midtun som etter den sjuende Stormkonserten allerede har begynt å tenke på den neste.

– Det blir mest sannsynlig en konsert i september eller oktober i låven min på Fure om det går i orden med artistene, avslutter Anja Midttun.