En jentegjeng fra Freidig 4H på Stårheim var blant dem som hadde tatt turen til den store aktivitetsdagen i Langedalen lørdag.

– Det er kjempefint her, og det er kjekt å møte nye folk. Man kan jo få venner for livet, sier jentene, som sammen med rundt 60 andre personer fikk en dag fylt med aktiviteter, god mat og fin natur på Davik. Anledningen var et pangstartkurs.

Alt er gjort på dugnad

Pangstartkurset ga også Troda 4H muligheten til å vise de andre lokale klubbene den nye naturmøteplassen som de har jobbet med over lengre tid. Mye arbeid står bak det nye bygget, med hele 47 fullførte dugnader. 4H-klubben var én av to i fylket som vant midler til å bygge en hytte i naturen.

Ble kåret til årets 4H-klubb

Mye har skjedd for den relativt unge 4H-klubben de siste årene. Den ble startet for kun fire år siden, og siden den tid har de rukket å få på plass den nye hytta i Langedalen og ikke minst blitt kåret til årets 4H-klubb i Sogn og Fjordane.

– Men vi har aldri arrangert et pangstartkurs før, og tenkte at det var vår tur nå. Det er første gang vi har arrangert noe så stort. Det er kjekt å knytte kontakter og bli kjent med nye folk. Gjennom dette får vi bekjentskaper i hele fjorden, sier Indredavik.