Festivalsjef Helge Hjelle er imponert over dokumentaren og selvsagt storfornøyd med at såpass mye tid er satt av til å vise klipp fra Måløy. Dokumentaren er god promotering for festivalen og en unik markedsføring for Måløy, mener Hjelle.

– Det var folk som bestilte bobilplass midt under sendingen av dokumentaren. Det var helt utrolig, sier festivalsjefen fornøyd.

Festivalsjef Helge Hjelle i The Norwegian Elvis Festival blir intervjuet i dokumentaren "Fenomenet Elvis". Skjermdump: NRK TV

Dokumentaren "Fenomenet Elvis" ble vist på NRK1 lørdag kveld. Og ikke nok med det - dokumentaren vil i tillegg gå i reprise på NRK2 både fredag og lørdag kveld.

– Personlig så velger jeg å se den på nytt igjen i kveld, smiler Hjelle.

Elvis-feber

Elvis Prestley er verdens mestselgende artist, og er fortsatt populær den dag i dag - ikke minst i Norge. Dette er bakteppet for dokumentaren "Fenomenet Elvis". Det går ikke mange sekunder inn i NRK-dokumentaren før seerne blir tatt med til den gode stemningen i Elvis-festivalen i Måløy.

Gjennom sendingen får man ikke bare se klipp fra Elvis-imitatorer på scenen under festivalen i Måløy, men også muligheten til å se kjente og lokale fjes underveis.

For dem som ikke får muligheten til å se reprisene av dokumentaren fredag eller lørdag kveld, ligger den også tilgjengelig til en hver tid på NRKs nett-TV.

Fornøyde arrangører

Festivalsjef Helge Hjelle skryter av "Fenomenet Elvis".

– Jeg synes den var veldig bra. Skulle jeg satt fingeren på noe, så må det bli at de hadde med litt mer av vår egen Elvis her i Måløy, Isak, og litt mer fra kirkekonserten, sier festivalsjefen og legger til:

– Men vi vil gi stor ros til NRK som sender programmet tre ganger i løpet av én uke. Det er helt fantastisk. Det er mye mer enn vi hadde turt å håpe på. Dette er en unik situasjon og markedsføring av Måløy i beste sendetid på TV.

Filmet i flere år

Produksjonen av "Fenomenet Elvis" er ved dokumentarfilmskaper Erik Jacobsen frå Tønsberg. Sammen med medhjelper Tommy Rønning fra Nøtterøy har han samlet opptak over flere år, på en rekke steder i Norge. Jacobsen og Rønning var på festivalen i Måløy i 2015 og 2016.

Årets Elvis-festival i Måløy blir arrangert 9., 10. og 11. august. Festivalsjef Helge Hjelle gleder seg:

– Programmet er klart, og vi kommer i tillegg til å kjøre ut nye og spennende ting som skal skje under Elvisfestivalen.