Espen Hammersvik fra Måløy er kåret til «årets unge hoteliér».

– Jeg er veldig takknemlig og samtidig overrasket over å motta denne prisen, sier Espen Hammersvik til fjt.no etter at han torsdag kveld ble kåret til årets unge hoteliér i 2016.

Prisen for «Årets unge hoteliér» deles ut en gang i året av HSMAI – en verdensomspennende organisasjon som omtaler seg selv som «reiselivets ledende møteplass».Espen Hammersvik, som opprinnelig er fra Måløy, men bor i Bergen, er Food & Beverage Manager ved Clarion Hotel Admiral i Bergen, og har ansvaret for restauranten Kitchen&Table.

Gir æren til kollegaene

Torsdag ble han og Vegard S. Johansen, som ble årets under leder i reiselivsbransjen, hedret av over 400 bransjefolk på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo. Hammersvik og Johansen var to av tolv kandidater og gikk til topps i hver sin kategori.

– Uten mine fantastiske kollegaer på Clairon Hotel Admiral hadde dette aldri vært mulig. Med masse energi, mot og begeistring ser jeg fram til et veldig spennende 2016, sier Hammersvik til fjt.no fredag.

Espen fikk interesse for restaurant- og hotellbransjen da han i 2001 fikk jobb som servitør på Hotell Alexandra. Etter å ha tatt en bachelor i hotelledelse ved Norsk Hotellhøgskole i Stavanger ble han hovmester og senere restaurantsjef og daglig leder ved Bølgen & Moi i Stavanger.

Etter fire år som daglig leder ved Bølgen & Moi i Stavanger flytta han til Bergen med familien hvor han i 2012 ble driftssjef på Bølgen & Moi i Bergen. Et år senere gikk ferden videre til Clarion Hotel Admiral hvor restauranten Kitchen & Table Bergen åpnet i november 2013.

Espen Hammersvik har som F & B Manager ansvaret for alt av mat & drikke på hotellet som ligger en kort spasertur fra Strandkaiterminalen i Bergen.

Engasjement og kvalitet

Administrerende direktør i HSMAI, Ingunn Hofseth, mener Hammersvik gikk til topps i en gruppe svært gode kandidater.

– Det går lang tid mellom hver gang juryen presenteres for en så ung og dynamisk gjeng. Juryen er mektig imponert over engasjementet, og kvaliteten, som er helt i særklasse hos disse unge lederne, men blant dem, var det disse to som trakk de lengste stråene, sier Hofseth.

Dette skrev juryen i sin begrunnelse for valget av Espen Hammersvik som «årets unge hoteliér»:

«Årets vinner gjorde seg tidlig bememerket på grunn av dyktighet og faglig tyngde. Vinneren har stått på og jobbet med alle detaljer for å få et nytt konsept til å lykkes, og har hatt suksess, men må hele tiden tenke nytt for å holde produktet på topp. Han beskrives som en ekstremt kvalitetsbevisst, og reflektert person med god arbeidserfaring, som ser viktigheten av teamwork for å oppnå suksess og holde på gode medarbeidere. En sterk og profesjonell leder, som samtidig har selvsikkerhet og erfaring nok til å være ydmyk over sine ansatte».

Samtidig skrev HRRnett.no som er nettutgaven til fagbladet Hotell, Restaurant & Reiseliv følgende om Hammersvik:

– Espen har tatt tak i alle aspekter rundt det nye restaurantkonseptet Kitchen & Table. Han er Kitchen & Table Bergen, og har tatt Admiral og K&T til nye høyder. OMsetning har vært over all forventning fra første dag. Han beskrives som ekstremt kvalitetsbevisst, og godtar ikke snarveier og unnasluntring. Han har vist overfor ledelsen i Clarion at han definitivt er rett mann på rett plass.

Espen Hammersvik (nr. 4 f.v.) var en av tolv kandidater til de to prisene som ble delt ut torsdag.