Tilbakeblikk på «Likestilt»:

Eva (38) er modell på flere områder

Hver søndag gir vi deg et tilbakeblikk på sakene som har vært på trykk i forbindelse med reportasjeserien “Likestilt” i Fjordenes Tidende. “Likestilt” ser nærmere på kvinners hverdag i 2017

Modell og tidligere missekonkurrent Eva Worren Chambers (38) fra Fiskå gir ikke opp drømmene sine, og er opptatt av at man aksepterer seg selv for den man er. Uten den innstillingen hadde hun aldri meldt seg på en modellkonkurranse i en alder av 38. – Jeg er nok den eldste personen i den konkurransen. Det er mest unge jenter. Men jeg vil være et forbilde for kvinner, og vise at man kan se bra ut selv om man nærmer seg 40 og 50 år, sier Worren Chambers, som for tiden er bosatt i Dubai. Foto: Privat 

Likestilt
  • Reportasjeserie som ble startet i Fjordenes Tidende i mars. Den vil bli videreført med flere reportasjer og nyhetssaker i tiden framover. Prosjektet har som mål å gi et bilde av kvinner sin hverdag i 2017, samt å få flere kvinnelige kilder i avisa.
Nyheter

Modell og tidligere missekonkurrent Eva Worren Chambers (38) fra Fiskå er opptatt av naturlig skjønnhet, og ønsker å være en rollemodell for unge jenter og kvinner.

– Helt siden jeg var liten har jeg vært opptatt av å være meg selv. Som tenåring hadde jeg forbilder, men jeg innså tidlig at jeg ikke kunne bli som dem. Det viktigste for meg var å være meg selv og jeg aksepterte det, sier 38-åringen, som for tiden er bosatt i Dubai, der hun blant annet jobber som modell.

Les mer om «Likestilt» her.

Fiskå-jenta har en lang karriere innenfor skjønnhetsbransjen bak seg. I 2015 ble hun den første til å representere Norge i missekonkurransen Mrs. International. Hun har bodd flere år i USA, og fikk i 2015 tittelen Mrs. North Houston Texas International 2015. For noen år siden var hun også finalist i Frøken Norge.


Med sin erfaring fra bransjen vet Eva godt hva slags press unge jenter møter når det kommer til utseende. Hun er opptatt av å være en god rollemodell, og naturlig skjønnhet er verdsetter hun høyt.

– Det er viktig for meg å være et sunt forbilde for kvinner. Vi er alle forskjellige, og man må akseptere seg selv for den man er, sier Eva.

– Jeg vet om mange som tar Botox, og jeg dømmer ingen for det, men det er ikke noe jeg kunne tenkt meg selv. Jeg tror det er lett å bli avhengig av det hvis man først begynner med det. Og jeg tror særlig unge jenter blir påvirket av det. Jeg mener man må akseptere seg selv for hvordan man ser ut, og hvordan Gud har skapt oss. Alle har noe unikt ved seg.


Eva er ikke bare opptatt av å være et forbilde for unge jenter, men også for kvinner på sin egen alder. Hun mener det er viktig å tro på seg selv, og at man kan få til det man vil så lenge man jobber hardt.

Selv konkurrerer hun for tiden i en modellkonkurranse hjemme i Norge. Hun sier hun er den eldste deltakeren i konkurransen (se tilleggssak), og ble overrasket da hun ble en av semifinalistene, samt månedsvinneren av konkurransen for mars.

– Alder er bare et tall. Man kan se bra ut selv om man nærmer seg 40 og 50 år. Man må bare ta vare på seg selv, smiler 38-åringen.