– For oss er dette en gledens dag, sier Sverre Søraa i Ariel Eiendom om den skriftlige avtalen som nå er inngått med forsikringsselskapet om det brannskadde bygget.

– Det gir oss anledning til å sette opp et bygg med en moderne stil, og som eventuelt kan hektes på de fremtidige planene for sentrumstomta, sier Søraa, som samtidig understreker at planene for sentrumstomta og det nye bygget er styrt av to forskjellige selskaper, og at de ikke er direkte knyttet opp mot hverandre.

– Men det er naturlig å sette utformingen av det nye bygget i sammenheng med det nye sentrumsprosjektet.

Skal presentere nye planer

De håper å komme i gang med rivingen i løpet av de nærmeste ukene, og i løpet av noen måneder vil de presentere planene for det nye bygget.

Det var i august 2016 at det tok til å brenne i bygningen som ligger i nærheten av torget i Måløy.

Bygget besto av både leiligheter og næringslokaler da det brant. Bygningen fikk store innvendige røyk- og vannskader som følge av flammene. Det siste året har det ikke vært aktivitet i Skramsgården.

Dette er noe Søraa og de andre medeierne av bygget nå ønsker å endre på.

– Det nye bygget blir en kombinasjon av leiligheter og næringslokaler. Det er det som er det mest hensiktsmessige når vi ser på den fremtidige aktiviteten i dette området.

Første prioritet

Sverre Søraa er som nevnt både involvert i planene for sentrumstomta, som Fjordenes Tidende tidligere har omtalt, og gjenoppbyggingen av det brannskadde bygget.

Han forteller at sentrumsprosjektet er godt i gang, men at det er det nye bygget som først og fremst blir prioritert den kommende tiden.

– Det er dette prosjektet som har mitt fulle fokus nå. Vi må prioritere dette før vi kan gå videre med sentrumsprosjektet. Det har blant annet med tidsfrister å gjøre, understreker Søraa.