«Skulereglementet frå Bryggja skule AS inneheld mange påbod, og ordet ikkje brukast fleire gonger. Dette får reglementet til å verke strengt og ikkje så veldig relasjonsfremjande, slik Utdanningsdirektoratet sitt rundskriv anbefaler at det bør,» skriv Vågsøy-rådmann Knut Ove Leite i uttalelsen som et flertall av medlemmene i formannskapet sluttet seg til mandag.

Leite viser til at det er foreldrene, og ikke skolen, som bestemmer om barna får sykle til skolen. Han reagerer videre på at elevene ved privatskolen «ikkje har lov til å ha med mobiltelefon på skulen». Rådmannen viser til Utdanningsdirektoratets rundskriv knyttet til ordensreglementet ved skolen hvor det heter at «skolen kan f.eks. ikke kreve at eleven holder mobiltelefonen hjemme fra skolen. En slik bestemmelse vil i mange tilfeller gå ut over elevens fritid.»

Vi presiserer at i skulereglementet for Bryggja Skule AS så tar de høyde for at elever «i særskilde høve» kan ha med mobil på skolen dersom de har med skriftlig melding fra foresatte til kontaktlærer.

Les hele høringsinnspillet og skolereglementet til Bryggja Skule AS på fjt.no.