I lys av de siste dagenes debatt om de private meldingene fra Nei til Kinn-styremedlem Geir Ove Refvik, ønsker Vågsøy Arbeiderparti, Vågsøy Venstre og styret i Vågsøy Høyre å komme med følgende uttalelse:

«På generelt grunnlag mener representanter fra Arbeiderpartiet, Venstre og Høyre at slike typer meldinger er en svært uryddig måte å forsøke å påvirke ytringer. Vi mener at begge sider av debatten har et ansvar. Det betyr også at en har et ansvar for hvordan mottaker tolker et utspill.»

Det er som nevnt Vågsøy Ap, Vågsøy Venstre og styret i Vågsøy Høyre som står bak uttalelsen.

Reaksjonene fra representantene i de tre partiene kommer etter at Fjordenes Tidende tidligere denne uken omtalte meldinger sendt fra Nei til Kinn-styremedlem Geir Ove Refvik. Saken gjelder en melding sendt til to personer som har støttet kommunesammenslåingen i sosiale medier:

«Du er for Kinn, jeg er sterkt imot. Jeg skal ikke bry meg for mye med hva du gjør, men er du ikke litt redd hvor hvilke signal du gir til kundene dine gjennom å flagge ditt syn i en så betent sak? Et gammelt jungelord sier, hva vet du egentlig om dine kunder? Potensielt støter du fra deg over 60 prosent av kundegrunnlaget ditt gjennom å stå frem som du gjør. Jeg er redd at klimaet i Vågsøy blir knallhardt etter folkeavstemningen og selv om jeg håper folk skiller sak og person, tror jeg du tar en stor risiko. Ville bare si fra, meg skal du ikke være redd for, jeg handler der jeg får best pris og behandling»

Meldingen er publisert med godkjennelse fra mottakerne. De ønsker ikke å stå fram i saken.

Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap) reagerer på meldingen som ble sendt ut fra Geir Ove Refvik.

- Det er trasig for lokaldemokratiet og ytringsfriheten når det blir sendt ut meldinger om at man ikke må ytre seg. Det synes ikke jeg er en god måte å drive debatt på, uttalte hun til Fjordenes Tidende tidligere denne uken.

Geir Ove Refvik i Nei til Kinn sier meldingene var ment som råd.

– Jeg sendte meldingen fordi jeg trodde vi hadde en relasjon som tillot slik meningsutveksling, men jeg misforsto den relasjonen. Jeg har kontaktet ham i ettertid og bedt om unnskyldning for dette, uttalte Refvik til Fjordenes Tidende i samme sak.

Han får også støtte fra offentlighetsekspert Gunnar Bodahl-Johansen.

– I slike konflikter (kommunesammenslåingen) blir man både nærtagne og hårsåre, og leter gjerne etter vinklinger som kan få (handlinger) til å se veldig suspekte, rare eller uakseptable ut, uttalte offentlighetseksperten (les hele saken her).

Enkelte har stilt spørsmål til hvorfor Fjordenes Tidende i det hele tatt omtalte saken.

– Har FJT mangel på stoff?, spurte varaordføreren i en kommentar på den åpne Facebook-siden «Nei til Kinn».

Han mener Fjordenes Tidende har viktigere ting å skrive om i Kinn-debatten (les hele saken her).

Ansvarlig redaktør Erling Wåge i Fjordenes Tidende svarer på hvorfor saken ble omtalt:

- Det enkle svaret er at vi mener dette er en viktig sak - hvordan vi kommuniserer og debatterer viktige saker. Dette handler om hvordan vi fører en debatt og hvordan vi oppfører oss mot hverandre, svarte Wåge (les hele saken her).