Søndag ettermiddag ble brannvesenet varslet om de to ulike brannene på samme tidspunkt. Brannen i Holvik startet trolig i en trafostasjon, mens årsaken til Måløy-brannen foreløpig ikke er avklart.

fikk kontroll til slutt: Et område på oppimot 150 mål er svidd av etter skogbrannen i Holvik søndag. Brannen spredte seg til Bergavatnet.

– Det er nærliggende å tro at brannen i Måløy kan ha en sammenheng med det som skjedde i trafostasjonen i Holvik. Om det var en kortslutning, eller en elektrisk feil, må vi undersøke nærmere i samarbeid med SFE, sier innsatsleder Roger Gundersen.

Den hissige skogbrannen i Holvik søndag kveld herjet langt ut i nattestimene. Til slutt fikk brannmannskapet kontroll over flammene, som hadde spredt seg til oppimot 150 mål. Da Fjordenes Tidende gikk i trykken mandag ettermiddag jobbet brannmannskapet fortsatt med etterslukkingsarbeid på stedet.

– Vi kommer til å holde på så lenge som nødvendig, sier varabrannsjef John Inge Henden.

Det var like etter klokken 17.30 søndag ettermiddag at brannvesenet mottok meldingen om brannen i Holvik. På samme tidspunkt gikk alarmen i Måløy, der en lyngbrann hadde startet ved Gate 7 (se egen sak). Holvik-brannen herjet ukontrollert i flere timer. Et brannhelikopter ankom stedet like etter klokken 19, og bisto brannmannskapene fra Vågsøy og Eid utover kvelden og natta. Helikopteret bisto også under etterslukkingsarbeidet mandag morgen. Sivilforsvaret var også på plass fram til klokken fem mandag morgen.

Henden beskriver søndagens to hendelser i Vågsøy som utfordrende.

– Det er klart at vi får en utfordring når det går to alarmer samtidig. Hadde brannen i Måløy vart lenger, så hadde vi fått oss en enda større utfordring. Så fort den ble slukket, kom mannskapet over til Holvik, sier Henden.

Han skryter også av brannmannskapet.

– Mannskapet fungerte veldig fint opp mot de andre sentralene og Sivilforsvaret, sier Henden.

Vågsøy brannvesen fikk også bistand fra Eid brannvesen. På det meste var det 50 mann og ett helikopter på plass for å slukke skogbrannen i Holvik.

Brannen i Holvik startet trolig ved en trafostasjon, ifølge innsatslederen.

Det var ikke fare for spredning til boligfeltet i nærheten, men flere naboer ble imidlertid evakuert som følge av at røyken spredte seg i området.