Fiskevegn opplyser at de 14. mai mottok en e-post fra styreleder Hans Mustad i Mustad Autoline AS med beskjeden om at selskapet hadde overtatt samtlige aksjer i Vetrhus Holding (har nå skiftet navn til Mustad Sealine AS) som eier 50 prosent av aksjene i AS Fiskevegn.

– En slik transaksjon var ikke forventet, og styret i AS Fiskevegn har grundig behandlet den foreliggende situasjonen etter at den ble kjent for AS Fiskevegn og meldt tilbake til Mustad Autoline AS og Mustad Sealine AS at styret på bakgrunn av selskapets vedtekter nekter å samtykke til Mustad Autolines aksjeerverv av aksjer i Vetrhus Holding da dette i realiteten må likestilles med et direkte erverv av aksjer i AS Fiskevegn, skriver Fiskevegn i en pressemelding.

De har dermed krevd at det umiddelbart tas initiativ til å reversere kjøpet. Fiskevegn-stryet har konkludert med at det er ikke er ønskelig for AS Fiskevegn å få en av hovedkonkurrentene inn på eiersiden med en eierandel på 50 prosent.

– En slik eierkonstellasjon reiser mange juridiske dilemmaer, og det vil være særdeles krevende å få til noen form for synergier i praksis. Styret, ledelsen og ansatte i AS Fiskevegn forholder seg derfor til at AS Fiskevegn og Mustad Autoline AS i dag er, og i fremtiden fortsatt vi være, uavhengige selskaper, og fremdeles konkurrenter.

Fiskevegn opplyser at de fortsatt vil levere tjenester og produkter til sine kunder etter kjerneverdiene kvalitet, leveranse og innovasjon.

– Selskapet er bedre posisjonert enn noen sinne, og vil fortsatt jobbe etter gjeldende strategier til det beste for kunder, samarbeidspartnere og ansatte, avslutter Fiskevegn i pressemeldingen.