– Jeg har for lengst bestemt meg for at dette blir siste perioden i denne omgang av hensyn til familie og jobb, sier Høyre-politiker Tore Hjelle fra Eid, som er inne i sin tredje periode med politiske verv i kommunestyre, formannskap og ulike utvalg.

Hjelle har bestemt seg for at tolv år i politikken holder.

– Men jeg tror det blir kjempespennende å være politiker i nye Stad kommune, og håper vi får inn mange flinke folk på listene til neste periode.

Vil slippe andre til

Den erfarne lokalpolitikeren er ikke den eneste som har bestemt seg for å kaste inn håndkleet ved neste valg: Ole Reinhardt Bugjerde (Sp), Rolf Lefdal (Sp), Sissel Ommedal (KrF) og Steinar Furnes (V) melder også at de vil takke nei dersom de blir spurt om å stå på liste ved kommunestyrevalget i Stad kommune høsten 2019.

– Jeg har vært med i to perioder, og det er naturlig å slippe andre til, sier Venstre-politiker Steinar Furnes fra Eid.

Av kommunestyrepolitikerne i Selje har Raymond Myren (KrF), Andreas Rundereim (Tvp), Terje Ødegård (Tvp) og Veronica Hatlenes (Uavhengig) også varslet at de kommer til å gi seg i lokalpolitikken.

Rundereim og Ødegård er politikere for Tverrpolitisk liste, et parti som mest sannsynlig blir oppløst ved neste kommunestyrevalg. De har ikke meldt om at de vil gå over til andre parti, slik som Judith Kvåle (Tvp) har gjort. Hun står på liste for Stad Arbeiderparti, der Siri Sandvik fra Eid stiller som ordførerkandidat.

Vil være med videre

Fjordenes Tidende har spurt samtlige kommunestyrerepresentanter i Selje og Eid om de ønsker å stille ved kommunestyrevalget i Stad kommune i 2019.

Av 17 kommunestyrepolitikere i Selje er det fem som sier klart ja til gjenvalg. Tre sier nei, og fire er usikre. De fire gjenstående politikerne har ikke svart på spørsmålet.

Blant kommunestyrepolitikerne i Eid er det fire som sier ja til gjenvalg, seks sier nei og ni er usikre. Ti representanter har ikke svart på spørsmålet.

Sjekk hvem som blir med videre her.