– Jeg ser for meg at dette er en festival som kun vil vokse med årene, og at dette kan være starten på noe stort på samme måte som Jugendfest i Ålesund har opplevd. En skal ikke se bort fra at Strandfestivalen i Refvik er en av landets største festivaler med årene, sier Martin Tungevaag.

Sammen med den andre halvdelen i Tungevaag & Raaban avsluttet han årets utgave av Strandfestivalen i Refvik da duoen spilte mens sola gikk i havet sent lørdag kveld.

– Det var stor stas og et veldig bra publikum. Det er egentlig fantastisk at man klarer å få til noe slikt i disse traktene. Folk sang med da sola gikk ned i havet, og vi er veldig godt fornøyde med helga, sier Tungevaag.

25–30 spilleoppdrag i boks

Siden han slo igjennom som DJ har han opplevd mye fra scenekanten. Denne sommeren har Tungevaag & Raaban både spillejobber i både inn- og utland.

– Vi drar til Lofoten på lørdag og deretter drar vi videre til Finland, Sverige og Estland i løpet av sommeren. Vi har vel planlagt 25–30 spilleoppdrag så langt. I august skal vi gi ut en ny låt og vi har allerede begynt å få inn oppdrag til høsten, sier Tungevaag.

Artisten, som opprinnelig kommer fra Leikanger på Stadlandet, fylte 25 år mandag og bursdagen ble feiret i helga.

– Jeg var hjemme på Stadlandet også en tur, men det var også mye familie og venner som hadde tatt turen til Refvik så det var nesten som å spille hjemme, smiler diskjockeyen.

Nærmere 2.500 deltakere

Da Strandfestivalen i Refvik ble arrangert for første gang, i 2017, var det rundt 1.000 deltakere på festivalen. I år ble det besøkstallet mer enn doblet: 500 var innom festivalområdet fredag kveld, 600 på dagtid lørdag og 1.300 personer fikk med seg DDE, Tungevaag & Raban og de øvrige artistene lørdag kveld.

Til sammenligning hadde Malakoff Rockfestival 650 festivaldeltakere i sitt oppstartsår som var 2003. De neste to årene var det 1.000 og 2.000 deltakere på festivalen, som ifølge festivalledelsen hadde nærmere 30.000 deltakere innom portene i fjor.