Minkende sildekvoter gjør at Maaløy Seafood nå øker satsingen på laks og ørret.

Selskapet har nylig kjøpt inn en effektiv, ny pakkemaskin.

– Dette er et forsøk på å få flere bein å stå på, for pelagisk fisk er en sesongbetont sak, sier administrerende direktør Sverre Søraa i Coast Seafood.

Datterselskapet Maaløy Seafood har tidligere fryst, pakket og lagret sild og makrell, men har nå utvidet produksjonen til ørret og laks.

– Målet vårt er å ha så mye aktivitet som overhodet mulig, understreker Søraa.

Maaløy Seafood har investert én million kroner i den nye pakkemaskinen som effektivt glaserer, registrer og veier laks og ørret før fisken blir sendt videre til fryselageret. Ifølge Søraa investeres det årlig rundt to millioner kroner totalt for å holde anlegget oppgradert.

Bare på NVG-silda er den totale kvoten blitt over 80.000 tonn mindre enn i fjor.

Maaløy Seafood, som er det siste fiskemottaket i Måløy sentrum, har derfor blitt tvunget til å tenke annerledes.

– Vi sliter med korte sesonger, og kvotene har blitt mindre. Det er utfordrende, derfor bestemte vi oss for å satse mer på ørret og laks fremover, forteller daglig leder Roger Skavøypoll ved Maaløy Seafood.

Les hele saken i fredagens papirutgave av Fjordenes Tidende.