Mens tilbud som dagkirurgi og fødeavdeling er borte, har prosjektgruppen for «Framtidas lokalsjukehus» lagt flere nye tilbud til Nordfjord sjukehus. Noen av tilbudene er ennå ikke etablert, men under planlegging.

Indremed. døgnbehandling

Døgnbehandling som før for hjerteinfarkt og slag. Rundt 85 prosent av døgnaktiviteten videreføres.

Indremed. dagbehandling

Styrker medikamentell kreftbehandling, mer enn dobler dialysetilbudet og etablerer infusjonspoliklinikk, hjerterehabilitering, KOLS-skole og lærings- og mestringstilbud.

Indremed. poliklinikk

Gastroenterologisk- og kardiologisk poliklinikk blir videreført og styrket mens diabetespoliklinikk videreføres. Eldremedisinsk- og slagpoliklinikk samt tilbud for lungesykdommer er nye tilbud.

Ortopedi og kirurgi

Dagkirurgi er borte mens det kommer et nytt tilbud om kirurgiske polikliniske tjenester. Ortopediske polikliniske tjenester videreføres. Har drøftet potensialet for dagkirurgi, men Helse Førde mener det allerede er fastslått at dette ikke skal tilbys ved Nordfjord sjukehus.

Skadepoliklinikk

Kirurg/ortoped i samarbeid med interkommunal legevakt. Tilbudet har observasjonssenger, radiologi og labtjenester samt tilgang til spesialistene i Førde gjennom telemedisin.

Tall fra 2012 viser at en vesentlig del av skadetilfellene kan sluttbehandles i Nordfjord. I 2012 hadde tilbudet 2.201 «besøkende» inkl. kontroller. 18 prosent av pasientene har vært på skadepoliklinikken i helg/høytidsdager mens en klar overvekt av pasientene kommer inn i tidsrommet 06–18 på dagen. I snitt kommer det én pasient inn mellom 00–06 hvert 23. døgn.

Øyesykdommer

Nytt fast tilbud er opprettet og en avtalespesialist er tilsatt. Beholder inntil videre deler av tidligere ordning med to spesialister som kommer fra Førde.

ØNH-sykdommer

Etablerer nytt poliklinisk tilbud inkl. apparat for hørselsomsorg. Har investert tungt i utstyr slik at folk for første gang kan få høreapparattilpasninger ved sykehuset.

Andre sykdommer

Videreføring av tilbud for hudsykdommer som styrkes med telemedisinordning med Førde. Etablering av sårpoliklinikk vurderes. Nye polikliniske tilbud innen nevrologi og revmatologi.

Fødsel/gyn/barn

Viderefører polikliniske tjenester innenfor gynekologi/barn. Fødeavdelingen er borte og God start-enhet er opprettet.

Psykiatri

Viderefører dagaktiviteter og poliklinikk og etablerer et nytt akuttilbud innen psykiatri. Barne- og ungdomspsykiatrien videreføres.

Rusbehandling

Nytt tilbud. Døgnbehandlingstilbud (6 senger) åpnet februar 2013.

I tillegg etableres det et tilbud til eldre med sammensatte psykiske og fysiske behov. Radiologi, samt laboratorium for klinisk kjemi og blodbank videreføres.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende.