Kjøkkensjefen har vært varetektsfengslet siden desember 2016. Onsdag ble han av Sogn og Fjordane tingrett frifunnet for alle tiltalepostene etter brannen på Selje Hotel.

– Det motsatte ville ha vært svært uventet, slår han fast.

Samtidig er han kritisk til at kjøkkensjefen har tilbrakt nesten ett år i varetekt.

– Jeg synes det er urovekkende. Min klient har vært elleve måneder i fengsel. Det at man må gå hele dette løpet, er jeg kritisk til, sier advokaten.

Dersom rettsavgjørelsen fra Sogn og Fjordane tingrett blir stående, kommer Angelshaug til å kreve erstatning for sin klient.

– Det ligger i sakens natur, etter at han har vært 11 måneder i varetekt og deretter blir blankt frifunnet. Det vil få et etterspill.

Beløpsmessig har advokaten foreløpig ingen formening om hva de eventuelt kan kreve.

Flere uker i full isolasjon

Advokat Paul-Inge Angelshaug er glad for at saken nærmer seg en slutt.

– Det har vært helt forferdelig for min klient. Han har hatt brev- og besøksforbud i flere måneder, og de første tre-fire ukene ble tilbrakt i full isolasjon. Det å være frihetsberøvet og anklaget for dette, med frykten for å få seks års fengsel, det har ikke vært noe lett, sier Angelshaug.

– Han var selvfølgelig lettet og glad for den avgjørelsen, sier advokaten.

Slippes fri

Både kjøkkensjefen og hans yngre bror, styrelederen, slippes fri fra varetektsfengsling onsdag. Brødrene ser fram til å komme hjem etter snart ett år i fengsel.

– (Styrelederen) ser veldig fram til å komme hjem og møte familien sin igjen, sier advokat Randulf Schumann Hansen.

Forsvarer Randulf Schumann Hansen. Arkiv

Han forteller også at hans klient er svært tilfreds med at han ble frifunnfet for å ha stått bak hotellbrannen, samtidig som han er frifunnet for en del av tiltaleposten som går på økonomisk utroskap.

Tiden i varetekt har vært tung for styrelederen.

– Han har vært i varetekt, og samtidig hevdet at han ikke har hatt noe med brannen å gjøre, sier Schumann Hansen og legger til at dommen var en lettelse for klienten.

Forsvareren vil ikke kommentere hvorvidt de kommer til å anke domsbeslutningen fra Sogn og Fjordane tingrett.

– Vi skal senere vurdere hva vi mener om hele dommen, sier han.