Når du har innendørs sandstrand som en del av forretningskonseptet, er det kanskje ikke så rart at Carola Strandberg elsker regn.

– Været er en trussel, sier Carola med en bekymret mine.

– Men heldigvis er det ikke ofte det er fint vær her. I just love kuling og sørvest, sier hun og sprekker opp i et stort smil.

Den svenske 39-åringen har ønsket velkommen med tente telys, silkemyk musikk og nytraktet kaffe. Roen ligger som et bomullsteppe over Carolas Buaspa i Kalvåg, og utenfor den tidligere sjøboden skinner morgensolen fra knallblå himmel.

– Jeg er veldig glad i sol og varme, altså. Men denne bua er en stor del av livet mitt, og drifta har veldig mye med været å gjøre. For det er veldig vanskelig å selge sol i Syden.

Carolas «norgeseventyr» startet som 20-åring i 1995. Planen var å bo og jobbe sammen med noen bekjente hjemmefra som var i fiskeindustrien her til lands.

– Jeg skulle egentlig til Frøya i Trøndelag, forklarer hun.

Men tilfeldighetene ville det slik at bedriften hadde overbooket, og dermed forsvant jobben før første arbeidsdag. Så dukket det opp en mulighet i Kalvåg.

– Da mamma og pappa satte meg på toget, sa pappa: «Nå kommer du ikke hjem med en nordmann!». Så da våget jeg ikke å komme hjem, ler hun om den spøkefulle advarselen.

Planen var å tjene penger til å reise. Men etter en kort USA-tur var hun tilbake i Bremanger.

– For det var jo gode penger i fiskeindustrien. Og så var det jo veldig kjekke folk her. Så sånn ble det. Det var ikke så lett å reise herfra igjen, konstaterer 39-åringen.

Hun fant etter hvert kjærligheten og fikk en datter. Forholdet tok imidlertid slutt, og Carola og datteren reiste hjem til Sverige. Men labert jobbmarked i hjemlandet gjorde at veien var kort tilbake til Kalvåg.

– Her visste jeg at jeg var ønsket, og jeg trivdes jo veldig godt.

Carola ble forelsket i en ny mann, og i dag er hun og Tom Vestby gift og har fått to døtre sammen.

– Det er Tom og broren Stig som har gjort at jeg har fått virkeliggjort drømmen, sier hun og forklarer at de to brødrene eier sjøboden som huser buaspaet.

Alt begynte imidlertid i det små i en leid leilighet hos Svein Inge Fosse på Amtskaia. Der tilbød hun massasje og spa-behandling– Men 24. september 2011, etter tre år der borte, innviet vi her, forteller Carola stolt.

39-åringen medgir samtidig at det har vært tøffe tak for å få bedriften opp å gå.

– Når du tenker tilbake, lurer du litt på hvordan du hang i hop i perioder, sier Carola og skryter samtidig av tilkallingsvikarene.

– Jeg har fire og det hadde ikke gått uten dem. De er fantastiske! Og det hadde heller ikke gått uten Knutholmen med Svein Inge, Jan Fredrik og Jan André. De skaffer mange kunder til meg, og så håper jeg at de får noen gjester gjennom meg også.

Buaspaet kan tilby alt fra spa og massasje til ansiktskur og oksygenbehandling. I tillegg kan gjestene kose seg med boblebad både inne og ute.

– Og så har vi stranden! Den er som en liten virkelighetsflukt.For med finkornet sand fra Thailand, sollamper og palmesus er stranden på loftet lett å selge. Og enda enklere om bare regnet pøser ned.

– Gjestene kan si: «Å, så fint det er ute», mens jeg tenker «Den helsikes sola», humrer Carola.

– Jeg ønsker meg bare masse regn. Jeg gir meg ikke på den!